Met deze tips doe je zo lang mogelijk met de AED voor thuis

2 december 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Heb je een Automatische Externe Defibrillator (AED) gekocht en wil je er zo lang mogelijk mee vooruit kunnen? Dan is het belangrijk om de AED op de juiste manier te onderhouden en te laten verzekeren. Dit apparaat kan levens redden, vandaar dat je er met zorg mee om dient te gaan. Zorg dat de AED altijd gereed is voor gebruik. De eerste minuten van een reanimatie zijn namelijk het belangrijkst. Op deze pagina lees je welk onderhoud een AED zoal nodig heeft en wanneer je onderhoud dient uit te voeren aan dit apparaat. Verder lees je op welke manier je de AED kunt laten verzekeren.

Welk onderhoud is er nodig als je een AED bezit?

Een AED aanschaffen is stap één om dit slimme reanimatie apparaat in huis te halen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je aankoop én je eigen veiligheid en die van personen om je heen te kunnen waarborgen, dien je onderhoud aan de AED uit te voeren. Denk hierbij aan periodiek onderhoud via de servicebalie van de leverancier waar je de AED vandaan hebt. Verder is het aan te raden om de AED zo nu en dan te controleren. Dit kun je doen door de batterijen te checken of te kijken of de elektrodenpads vervangen dienen te worden.

Het mooie aan de AED is, dat het apparaat je vanzelf waarschuwt als de batterijen bijna op zijn. Dit doet het apparaat door je licht- en/of geluidssignalen te geven. Verder kun je de verloopdatum in het systeem invoeren, zodat je een mail of sms krijgt als de pads of batterijen verlopen zijn. Hierna kun je ze zelf vervangen of de servicedienst inschakelen om dit voor je te doen.

Op welke manier kun jij je AED verzekeren?

Een AED kopen voor thuis is een slimme zet als je met personen in je omgeving te maken hebt die hartproblemen hebben, of wanneer je zelf hartpatiënt bent. Wanneer je dit apparaat hebt gekocht, is het handig om direct een verzekering af te sluiten. Je kunt de AED bijvoorbeeld voor vernieling of diefstal laten verzekeren. Hoewel dit soort schade in de praktijk niet vaak voorkomt, kun je de leverancier vragen of de AED onder de dekking van je opstal- of inboedelverzekering valt. Dan weet je zeker dat je bij onverwachte kosten op een verzekeraar kunt terugvallen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een AED te leasen, dan zijn de kosten voor reparatie etc. inbegrepen.

Klik hier voor meer tips.