Een vintage kist is de perfecte toevoeging aan de woonkamer

Vintage meubels en woonaccessoires zijn de nieuwe woontrend. Vintage blijft telkens maar terugkomen, zowel in kleding als in interieur. Vintage betekent namelijk ook voor een deel nostalgie en we halen graag herinneringen op. Vintage kisten zijn ook helemaal in en daarnaast een perfecte toevoeging aan je woonkamer of elke andere kamer in je huis. Een vintage kist is geen eenzijdig begrip, veel soorten stijlen vallen namelijk onder vintage en zo zijn er ook veel verschillende soorten houten vintage kisten. Om je te helpen in de zoektocht naar de beste vintage kist, hebben we tips voor je die je hopelijk helpen met het uitzoeken van een vintage kist.

Decorstuk of functioneel meubel?

Vintage kisten kunnen zowel een leuk decorstuk zijn als een functioneel meubel. Als decorstuk maakt het de kamer een stuk meer vintage en rustieker. Het is een ideale toevoeging aan een al vintage kamer of juist een leuke toevoeging aan een compleet moderne kamer. Zo valt die vintage kist echt op. Hier kun je dan leuke bloemen, kaarsen of een lamp opzetten. Als functioneel meubel kan het ook veel functie opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een vintage kist gebruiken als zitmeubel, of als salontafel tussen de bank en televisie in.

De soort vintage kist

Als eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar de soort kist. We bedoelen hier als eerst mee dat je natuurlijk wel een vintage kist wilt. Een vintage kist is een kist die gemaakt is tussen de jaren 50 en jaren 80 en dus meer dan 30 jaar oud is. Dit kun je meestal zien aan de afwerking van een kist en bijvoorbeeld de gebruikssporen. Ook zijn de meeste vintage kisten gemaakt van hout, donker of licht. Ook zijn chroom, rookglas en messing een veel gebruikt materiaal uit de vintage tijdsperiode. Naast dat het checken of een kist vintage is belangrijk is, is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste soort kleur en maat uit te kiezen.

Hier herken je een vintage kist aan

Vintage kisten zijn gaaf, maar hoe herken je ze dan? Dat is makkelijk. Een vintage kist is gemaakt tussen de jaren 50 en jaren 80. Vintage moet meer dan 30 jaar oud zijn. Meestal zijn ze daarom ook gemaakt van hout, rookglas, messing of chroom. Een vintage houten kist komt het meeste voor. Check naast de fabricatiedatum ook de gebruikssporen. Als een kist vintage is, kun je zien dat deze ook gebruikt is. Bijvoorbeeld door krassen op het materiaal. Als je het kunt vinden, is het ook erg leuk om achter de herkomst van de kist te komen. Niet alleen weet je dan zeker dat de kist vintage is, maar je weet ook wat er allemaal al mee gebeurd is.