Welke microvezeldoek kopen?

Iedereen kent kent ze wel; de alledaagse microvezeldoeken. Ze worden gebruikt voor huishoudelijke taken, maar ook door professionals zoals auto detailers en interieurverzorgers. Omdat ze zo alledaags zijn denk je er misschien niet zo bij na, maar er zijn veel verschillende soorten en ook verschil in kwaliteit. Dus microvezeldoek kopen? Eerst verder lezen!

Soorten microvezeldoeken

Om toe te lichten welke microvezeldoek je moet hebben is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen de verschillende soorten. Wellicht is het gemakkelijk om dit even op te sommen:

  • Polijstdoek
  • Schoonmaakdoek
  • Glasdoek
  • Droogdoek

In hoofdlijnen zijn dit de verschillende soorten doeken die ieder hun eigen specifieke eigenschappen hebben om optimaal te kunnen presteren.

Polijstdoek

Laten we beginnen met de polijstdoek. De term poetsdoek is eigenlijk onwaardig, want dat zijn doeken je een enkele keer gebruikt. Dit kan bij wijze ook een oud t-shirt zijn. Een polijstdoek is een hoogwaardige doek met zachte, dikke vezels welke hem uitstekend geschikt maken voor het uitpoetsen van bijvoorbeeld autopoets.

Schoonmaakdoek

De schoonmaakdoek is wel de meest bekende microvezeldoek. Deze zijn verkrijgbaar in de felle HACCP kleuren en ze zijn ook wel in ieder huishouden te vinden. Hier is zeker wel een verschil in kwaliteit merkbaar.De varianten van non-food discounters en supermarkten verliezen namelijk na ongeveer een tiental keer grotendeels hun functionaliteit, terwijl dit bij een professionele doek pas na honderden keren gebeurt. Ook neemt zo’n doek veel meer vocht en vet op.

Glasdoek

De glasdoek is een specifiek soort doek die speciaal ontworpen is om een streeploos resultaat te bieden op glazen oppervlakken.. Daarnaast is hij ook goed geschikt voor het poleren van drink- en wijnglazen.

Droogdoek

De droogdoek verdient zijn naam door zijn zeer hoge absorptiecapaciteit. Hiermee maak je een auto na de wasbeurt in een handomdraai droog. Ook zijn deze doeken uitstekend geschikt voor het droogmaken van badkamers en tegels. Als badkamer droogdoek voorkom je hiermee schimmelvorming en kalkaanslag. Deze doek is dus een echte must-have voor eigenlijk iedereen

Kortom er is voldoende keuze voor de juiste microvezeldoek en bij voorkeur van hoge kwaliteit. Gelukkig maak je bij Microvezelstore altijd de juiste keuze. Hier vind je enkel hoogwaardige doeken met een professionele toepasbaarheid. Daarnaast wordt alles geleverd uit eigen voorraad waarmee een snelle levertijd is gegarandeerd. De slogan ‘Duurzaam door kwaliteit’ heeft betrekking op het feit dat door hoogwaardige doeken te bieden met een lange levensduur er uiteindelijk minder doeken nodig zijn en hiermee dus consumptie, verspilling en transporten worden verminderd. Bij het kopen van een professionele microvezeldoek draag je dus ook direct een klein steentje bij aan het milieu!