Een zitkuil in de tuin: een van de nieuwste tuintrends!

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, mogelijk ook wel: een zitkuil in je tuin maken. De beleving die zitkuilen bieden, zeker als ze voorzien zijn van tuinmeubels als een douglas loungebank, is meer dan uniek. Maar wat is een zitkuil precies voor fenomeen? Welke voordelen hebben zitkuilen te bieden op het gebied van woonbeleving en tuingenot? Lees snel verder om te ontdekken waarom een zitkuil in je tuin (laten) maken ook voor jou interessant kan zijn!

Wat is dat precies: een zitkuil in je tuin?

Voordat we ingaan op de voordelen van een zitkuil in je tuin maken, eerst iets over de vraag wat een zitkuil precies inhoudt. Een zitkuil is, zoals de benaming al duidelijk maakt, een kuil in je tuin, die je kunt gebruiken om een verlaagde zithoek met tuinmeubels, zoals een douglas loungebank, te creëren.

Een zitkuil geeft je meer privacy en rust

Een van de grootste voordelen van een zitkuil, is de beleving van privacy en rust die deze te bieden heeft. Want wat is er lekkerder dan, na een dag hard werken of gewoon tijdens je vakantie, even lekker neer te ploffen op je comfortabele douglas loungebank in je zitkuil? De vraag stellen is hem beantwoorden: eigenlijk niets toch? Een zitkuil biedt je meer privacy omdat je lager zit en (eventuele) passanten die langs je tuin lopen je niet of in elk geval minder goed kunnen zien. In een zitkuil kun je dan ook heerlijk tot rust komen. Een minpunt is misschien wel dat je voor een goede zitkuil natuurlijk voldoende ruimte in je tuin nodig hebt. Daarbij is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede waterafvoer in je zitkuil. Want als er iets onwenselijk is, is het wel dat je zitkuil na een regenbui vol met water komt te staan. Zorg er daarom voor dat de zitkuil in je tuin sterk is, een goede afvoerleiding heeft en ook van de bovenzijde, indien je dat wenst, afgesloten kan worden met een zeil of klep.

Een zitkuil kun je zelf aanleggen

Prettig aan het maken van een zitkuil is dat je dit, als je een beetje handig bent, gewoon zelf kunt doen. Zorg dat je je goed voorbereidt. Denk goed na over de graafdiepte en de grootte van de zitkuil die je wilt maken. Hoeveel mensen moeten er minimaal in kunnen? En heb je extra ruimte nodig, bijvoorbeeld om een koelkast, tafel of iet anders in de zitkuil kwijt te kunnen?

Wil je meer blogs over dit onderwerp lezen? Kijk dan eens naar deze blog.