Eiken in je badkamer of toiletruimte

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan je badkamer, maar eiken hout wordt toch vaak gebruikt in badkamers. Veel mensen denken dat een eiken badkamermeubel gevoelig is voor vocht. Maar eiken hout is een natuurproduct en voor een badkamermeubel wordt het uiteraard bewerkt om beschermd te blijven. Zo is het een duurzamer materiaal dan MDF, dat juist wel gevoelig is voor vocht. Veel badkamermeubels worden van dit materiaal gemaakt. Ook in je toiletruimte kun je kiezen voor een eiken toiletmeubel.

Het verschil tussen een badkamer- en toiletmeubel

Misschien denk je dat dat hetzelfde is, maar dat is niet geheel waar. Het klinkt natuurlijk logisch dat een toiletmeubel bedoeld is voor de toiletruimte en een badkamermeubel voor de badkamer. Dat kun je als verschil zien, maar het heeft vooral te maken met de ruimte. Een toiletmeubel is kleiner dan een badkamermeubel. Boven op het kastje dat het toiletmeubel is, komt een wastafel van dezelfde grootte. Bij een badkamermeubel kan het meubel groter zijn dan de wastafel. Zowel een toiletmeubel als een badkamermeubel is er in verschillende formaten.

Naar je eigen stijl

Dat je kiest voor eiken hout wil niet zeggen dat je geen andere keuzes meer hoeft te maken. Voor beide meubelen kun je bijvoorbeeld bepalen of je ze hangend wil of staand. En als je kiest voor een staande variant, kun je ook nog bepalen of het op pootjes of met een plint wordt. Eiken kan in verschillende tinten worden opgeleverd en dan heb je nog de keuze voor de soort en kleur wasbak, de handgrepen van de kasten en lades en natuurlijk verschillende kranen. Een hoop om je badkamer- of toiletmeubel eigen te maken dus.

Eiken is maatwerk

Waar goedkopere badkamermeubels met machines worden geproduceerd, worden eiken badkamermeubels nog voor een deel met de hand gemaakt. Natuurlijk komen er machines aan te pas voor het grove werk, maar een meubelmaker zorgt voor het perfectioneren van de eiken badkamermeubels.