Waarom zijn molenaarstrappen zo populair?

Een molenaarstrap wordt ook wel een steektrap genoemd. De grootste voordelen van dit type trap is dat die gemakkelijk te monteren is door een doe-het-zelver en dat hij ruimtebesparend is. Molenaarstrappen worden veel gebruikt voor vlieringen, zolders, vides en hoogslapers. Meer weten over waarom molenaarstrappen zo populair zijn? Lees het hieronder.

Voordelen van een molenaarstrap

De keuze om een molenaarstrap te plaatsen biedt een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat dit type trap ruimtebesparend is. Er is dus maar weinig ruimte nodig voor het plaatsen. Dit komt doordat de trap in een rechte lijn en een steile hoek naar boven gaat, waardoor er minder treden en meters trap nodig zijn.

Molenaarstrappen zijn dus breed toepasbaar, echter worden ze vooral geplaatst bij vlieringen, zolders, vides en hoogslapers. Ook in woonkamers met een split level wordt er vaak gekozen voor een molenaarstrap. De reden hiervoor is de open constructie, waardoor de trap een ruimtelijk effect aan de ruimte geeft. Voor elke ruimte is er wel een passende molenaarstrap te vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens in het assortiment van Houtcompleet.

Bouwpakket molenaarstrap

Ben je zelf een beetje handig? Dan kan je ervoor kiezen om zelf de trap in huis te plaatsen. Er zijn genoeg aanbieders van molenaarstrappen die als bouwpakket geleverd worden. Zo’n bouwpakket bestaat uit alle houten onderdelen, schroeven en natuurlijk de montagehandleiding. Het enige wat je zelf nog nodig hebt om de trap te monteren is het juiste gereedschap.

Bij het aanschaffen van een molenaarstrap bouwpakket heb je de keuze uit verschillende trapsoorten, zoals een uitschuifbare, kwartslag of rechte trap. Een bouwpakket trap kan tijdens het plaatsen passend gemaakt worden. 

Molenaarstrap monteren

Een molenaarstrap plaatsen is makkelijker dan gedacht. Aan de hand van de montagehandleiding is het voor bijna iedereen met een beetje kluservaring mogelijk om zelf de trap in huis te monteren. Het grote voordeel van een bouwpakket trap is dat je flink bespaart op de arbeidskosten voor een vakman. Ook hoef je niet te wachten op een vakman die ruimte heeft in zijn planning. Na het bestellen van de trap ontvang je deze binnen enkele werkdagen, vervolgens kan je zelf direct starten met de montage.