Geef je interieur een industriële look

Een woontrend die al een tijdje aan de gang is, maar nog steeds hartstikke hip en happening, is de industriële stijl. Denk aan een combinatie van ruwe metalen, onbehandeld en/of hergebruikt hout en geleefd leer met een stoere rustieke uitstraling. En je hoeft echt niet in een oude fabriek of loft te wonen om je interieur een industriële look te geven.

Bank met suède bekleding

Verlichting

Een belangrijk en sfeerbepalend onderdeel van je interieur zijn lampen. Industriële lampen zijn meestal gemaakt van staal. Dit is omdat de lampen bij gebruik in fabrieken heel hittebestendig moesten zijn. Tegenwoordig zijn er veel soorten lampen op de markt met een industriële uitstraling. Zowel in echt vintage of nieuw geproduceerde modellen.

Garage met industriële hanglampen

Ga voor een leren bank.

Leren banken doen het altijd goed in een industrieel interieur. Ze ogen stoer en robuust en zijn tijdloos in hun uitstraling. Hoe ouder een bank, hoe geleefder het leer eruit ziet. Door het natuurlijke materiaal zijn leren banken makkelijk te combineren met meubels van hout en staal. Denk bijvoorbeeld aan een industriële salontafel.

Woonwinkel

Accessoires

Om je industriële interieur echt af te maken kan je het aankleden met allerlei toffe vintage accessoires. Wat dacht je van een platenspeler? In tweedehands winkels en kringloopcentra kom je ze vaak nog tegen. En natuurlijk scoor je dan meteen wat goede albums op vinyl.

Platenspeler