Heb je een nieuw huis gekocht? Dan is raambekleding iets voor jou

Raambekleding wordt ook wel raamdecoratie genoemd omdat het een decoratief element is in de ruimte. Als je een nieuw huis hebt gekocht dan moet je de woning inrichten. Gordijnen zijn maatwerk, die kun je doorgaans niet zomaar meenemen uit je oude woning. Als je alle vensters moet bekleden dan moet je niet alleen veel keuzes maken, je moet er ook diep voor in de buidel tasten. Wacht niet tot het laatste moment om na te denken over raambekleding in je nieuwe huis, op deze pagina geven we een aantal handige tips om de juiste keuze te maken.

Ieder raam de juiste bekleding

Een leeg huis, een canvas met onbegrensde mogelijkheden. Of toch niet? Eigenlijk zijn er best veel beperkingen zoals de oppervlakte van de ruimte en de kosten van hoogwaardige raambekleding. Als je bereid bent om zelf wat werk te verrichten dan kun je online maatwerk gordijnen bestellen. Zo kun je via de website van Poweredblinds kiezen uit diverse soorten raamdecoratie waaronder rolgordijnen, plissegordijnen, vouwgordijnen of jaloezieën. Als je de instructies volgt dan kun je zelf opmeten en vervolgens bestel je online het perfecte gordijn. Hoe ga je te werk?

Meer dan raamdecoratie

De beste raambekleding is niet alleen mooi om te zien maar ook praktisch in gebruik. Dit zou vanzelf moeten spreken maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Zo kunnen rolgordijnen heel praktisch zijn zolang je niet in de knoop raakt met die koordjes. Zo hebben de meeste (en mooiste) soorten raambekleding bijna altijd een klein probleem dat ze toch minder praktisch maakt dan je zou wensen. Je kunt een groot deel van mogelijke problemen oplossen door voor maatwerk te kiezen. Standaard gordijnen leveren doorgaans meer problemen op dan ze oplossen. Daarnaast is huisautomatisering ideaal, elektrische aansturing van gordijnen zorgt ervoor dat de menselijke schakel niet het probleem vormt. Hoe werkt dit eigenlijk?

  • Kies eerst voor het type gordijn dat je het mooiste vindt staan in iedere ruimte.
  • Kies vervolgens de kleur die het mooiste uitkomt en kijk wat er mogelijk is wat betreft maten en bijvoorbeeld kiepramen.
  • Daarna kies je voor een slim systeem en je koppelt de raambekleding per ruimte aan de bijbehorende app.
  • Je kunt deze oplossing ook weer koppelen aan andere slimme apparaten zoals lampen of een alarmsysteem.

Jouw slimme avontuur begint bij de raambekleding.

Hoe werkt slimme raambekleding?

Een smart home van de basis af aan goed opbouwen is niet eenvoudig. Er zijn namelijk veel opties en als je een valse start maakt dan stort je slimme woning genadeloos in. Wil je een goede start maken? Je vindt meer informatie op Poweredblinds. Gelukkig ben je nauwelijks beperkt tot de keuze van raambekleding die je mooi vindt. Vrijwel ieder type gordijn is de automatiseren. Een elektrisch systeem dat gekoppeld is aan een smart home installatie laat je verder gaan dan de gordijnen bedienen met een afstandsbediening. Zo is het mogelijk om de raambekleding te koppelen aan een lichtsensor of stel timers in. Je kunt meerdere gordijnen in huis draadloos met elkaar laten communiceren. Zeker in een nieuwe woning kun je direct alle gordijnen op elkaar afstemmen. Wil je in de slaapkamer jaloezieën en in de woonkamer duo rolgordijnen? Zolang de aansturing via hetzelfde protocol werkt is dat geen enkel probleem.