Geef je tuin kleur!

Tegenwoordig zien we het steeds vaker. Grauwe tuinen. Steen en kleuren als antraciet zijn helemaal in de mode. Vaak ziet dit er natuurlijk ook prachtig modern uit. Maar steeds vaker komt de vraag omhoog: waarom niet wat meer kleur? Daar zijn wij het helemaal mee eens. Buiten hoort kleurrijk te zijn! Wij geven een aantal tips voor een mooie, kleurrijke tuin.

Waarom kleur?

Simpelweg omdat het voorkomt dat je tuin er saai uit gaat zien. We hebben al genoeg grauwigheid in ons leven. De tuin moet een plek zijn, in onze ogen, waar je geniet van de buitenlucht en de natuur. Kleur helpt daarbij. Het zorgt voor sfeer en die o zo belangrijke natuurlijke uitstraling. Het enige wat je nodig hebt daarvoor is meer kleur. 

Bloemen

De makkelijkste manier voor meer kleur is waarschijnlijk ook gelijk de makkelijkste. Bloemen en planten maken een tuin namelijk veel mooier! Houdt hier bij de inrichting van de tuin rekening mee. Maak plaats voor planten en bloemen met plantenbakken of reserveer stukjes tuin voor begroeien. Denk in plaats van een schutting eens aan een heg of conifeer en geef zo, op een natuurlijke manier, je tuin meer kleur. 

Hout in plaats van steen

Denk ook eens wat meer aan het gebruik van hout. Hout zorgt namelijk voor een veel natuurlijkere uitstraling van jouw tuin. Daarnaast kun je met hout ook meer kleur geven aan jouw tuin. Verschillende houtsoorten hebben namelijk prachtige verschillende kleuren en mocht je het hout nou een andere dekkende of transparante kleur willen geven? Dan kan dat heel gemakkelijk met een tuinbeits of olie. Zo kun je bijvoorbeeld een schutting de prachtige kleur boeren groen geven of een overkapping voorzien van een andere houtkleur. Het leuke hieraan is, is dat je het persoonlijk kunt maken. Zoals jij het mooi vindt. 

Tuindoek

Wat ook een mooie optie kan zijn, is het plaatsen van een tuindoek. Dit kun je zien als een schilderij voor buiten. Online en in tuinwinkels vind je deze doeken vaak gemaakt op hoogwaardig PVC doek. Ook bestaan er bedrijven die deze doeken kunnen drukken. Dan kun je je eigen foto hierop plaatsen. Dit ziet er natuurlijk prachtig uit en geeft een persoonlijke draai aan de tuin. Online worden voor deze doeken ook vaak termen gebruikt als tuinposter of tuinschilderij. Je zult via Google zien: de keuze is reuze.