Hoe kies ik de juiste kleur verf uit?

Ben je bezig met het schilderen van een project en ben je op zoek naar juiste verf? Dit kan vrij lastig zijn omdat er veel verschillende soorten verven zijn. Toen ik bezig was het met verven van mijn slaapkamer werd ik helemaal gek. Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik was er helemaal klaar mee en besloot om naar een interieur specialist te gaan. Hier werd ik goed op weg geholpen met het juiste advies. In dit artikel ga ik je vertellen hoe jij de juiste verf kan kiezen. 

Kleurenpalet 

Ben je bezig met het kiezen van een kleur? Dan kan een kleurenpalet jou er heel goed bij helpen. Met een kleurenpalet heb je verschillende kleuren in een overzicht. Zo wordt het makkelijker om de juiste kleuren te kiezen. Een kleurenpalet wordt ook gebruikt om alle gebruikte kleuren in jouw project bij elkaar te zetten. Zo kan je zien of de kleuren goed met elkaar combineren of niet. 

Vergelijken 

Als je eenmaal een kleur hebt gekozen is het een goed plan om ze te vergelijken. Er bestaan heel veel verschillende soorten verf voor 1 kleur. Als je er niet uit komt kan je altijd naar een verfspecialist gaan voor advies. Wat ook een voordeel aan vergelijken is dat je meer opties hebt om te kiezen. Het is altijd goed om wat keuzes te hebben.

De verf 

Er bestaan ook veel verschillende tinten en merken voor verf. Mijn persoonlijke favoriet is de Sikkens Rubbol Primer Extra. De Sikkens Rubbol Primer Extra is een goed vullende verf voor op hout met een glanzende lak. Ik had aan het begin veel moeite met kiezen van de juiste verf. Aan het begin was Sikkens Rubbol Satura ook een favoriet van mij. Dankzij het vragen van verfadvies ben ik meer te weten gekomen over verf en het kiezen van de juiste verf. 

Advies 

Als je ergens niet uitkomt is de beste oplossing advies vragen. Maar waar vraag je nou het beste advies voor verf? Vaak heb je in de bouwmarkten een aparte verfafdeling waar een verfspecialist is. De verfspecialist kan jouw het beste helpen met het kiezen van de juiste verf. Kom je er dan nog steeds niet uit? Dan kan je nog altijd de hulp inschakelen van een interieur specialist. 

Had jij ook veel moeite met het kiezen van de juiste verf? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw ervaringen! Stuur mij gerust een berichtje met jouw beste tips! 

Meer weten over klusjes in en rondom het huis? Kijk hier voor meer inspiratie!