Thuis last van de zon? Hier zijn 2 manieren om er wat aan te doen

Je herkent het vast wel. Je zit thuis op de bank tv te kijken en de zon schijnt net vervelend door het raam waardoor je het tv-scherm nauwelijks meer kan zien. Of je zit buiten met de familie aan tafel en je wilt graag de schaduw opzoeken, zonder dat je naar binnen hoeft te gaan. Voor deze beide situaties zijn er verschillende oplossingen. Wij lichtten er twee uit. 

De beste rolluiken voor uw huis 

Om binnen fatsoenlijk tv te kunnen kijken wanneer de zon schijnt is een rolluik de meest simpele en effectieve oplossing. Naast dat het de zon tegenhoudt zijn rolluiken een fantastische oplossing om de veiligheid van uw huis te verbeteren. Rolluiken zorgen voor extra afsluiting van uw woning, zo bent u extra beveiligt tegen inbraak, vandalisme en brand.  

Een rolluik is alle seizoenen te gebruiken. Zo is een rolluik isolerend tegen warmte en kou, geluidswerend en inbraakvertragend. Tevens zorgt het ook voor verduistering en privacy van ruimtes. Al met al zijn rolluiken bijna overal toepasbaar door de diverse montage mogelijkheden. 

Rolluiken zijn te verkrijgen met een handbediening of een elektrische bediening, u kunt denken aan een schakelaar, zender of een tijdklok. Zelfs het bedienen met je smartphone is mogelijk.  Er is keuze uit een ronde kast een afgeschuinde kast of een compacte afgeschuinde kast welke kleiner oprolt en minder opvalt op de gevel. Er is een ruim assortiment aan kleuren waardoor er voor iedere woning een passende kleur te kiezen is.  

Pergola zonwering 

Pergola zonwering kan gezien worden als een soort overkapping met een doek die strak gezet wordt. Dit doek houdt fel licht en warmtestralen tegen. Het houdt meer wind vast dan een zonnescherm en kan grotere oppervlaktes bestrijken. Hierdoor is een pergola zonwering ideaal voor in de tuin of op het terras naast je huis. Hier heeft het doek zijn populariteit aan te danken 

De overkapping is subtiel, maar toch windvast. Door middel van de Pergola zonwering voorkom je dat er veel ruimte ingenomen wordt, zoals het geval is bij grote terrasoverkappingen. Het vouw/schuifsysteem en de subtiele staanders zorgen er namelijk voor dat er minder ruimte in beslag wordt genomen. Op warme zomerdagen zit u liever onder een koele overkapping. Wilt u toch van het zonnetje genieten? Ook geen probleem, de Pergola zonwering rolt u gemakkelijk in en uit. U kiest er dus zelf voor of u geniet van de zon of van de schaduw.   

Ook leuk om te lezen: de voordelen van een bouwkundige keuring