Hoe kun je ledstrips in je interieur verwerken?

Het gebruiken van ledstrips of een RGB ledstrip in je interieur heeft een hoop voordelen. Zo is de lichtverdeling bij ledstrips erg evenwijdig, wat zorgt voor een mooi afgewerkt effect. Hiernaast hebben led strips een lange levensduur en zijn ze makkelijk te bevestigen op verschillende soorten ondergronden. Bij ledverlichting denken veel mensen snel aan saaie en praktische verlichting die je in verschillende kleuren kunt instellen. Toch zijn er veel meer soorten verlichting binnen het aanbod van led verlichting, waardoor er ook een heleboel meer manieren zijn om ledverlichting toe te passen in een woning. 

Ledstrips voor de sfeer

Als we het hebben over het zorgen voor sfeer, dan is de slaapkamer een voorbeeld van een ruimte waar sfeer een hele hoop toegevoegde waarde kan hebben. Het mooie van ledverlichting is dat je voor veel sfeer kunt zorgen zonder dat je hierbij allerlei extra accessoires nodig hebt. De ledverlichting op zich zorgt al voor een hele hoop sfeer in je slaapkamer. Een veelgebruikte toepassing van ledverlichting in de slaapkamer is het plaatsen van ledverlichting en ledstrips achter het bed. Op deze manier krijg je in het donker een gaaf effect, een kring van licht om het hoofdbord van het bed.

Ledstrips in je slaapkamer, tuin of badkamer

Naast het plaatsen van ledstrips in de slaapkamer, kun je ook de keuze maken om ledstrips in de tuin te plaatsen. Wanneer je ledstrips in de tuin plaatst en weet dat deze tijdens een regenbui nog wel eens bereikt zouden kunnen worden door water, dan is het mogelijk verstandig om te kiezen voor watervaste ledstrips. Dit geldt trouwens ook wanneer je ledstrips in de badkamer wilt plaatsen, maar hier komen we later op terug.

Het mooie van ledstrips in de tuin is dat je veel sfeer kunt aanbrengen, zonder dat je hierbij felle lampen nodig hebt. Zo hebben de buren ook geen last van de verlichting in je tuin wanneer zij het licht bij hun wel uit willen doen.

Naast ledstrips in de slaapkamer of in de tuin, kun je ledstrips ook gebruiken in de badkamer. Ledstrips of RGB ledstrip in de badkamer zorgen voor extra sfeer en een moderne uitstraling. Je kunt experimenteren met de verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn bij LedstripXL. Omdat ledstrips op allerlei materialen te bevestigen zijn, kun je deze ook op allerlei soorten tegels in de badkamer plaatsen. Voor toepassingen in vochtige ruimtes adviseren wij op te letten op de waterdichtheid van de ledstrips. Koop waterdichte ledstrips en maak gebruik van speciale LED profielen om de ledstrips vochtbestendig te plaatsen.

Meer woon inspiratie bekijken.