Doen! Geometrische vormen in je interieur

Cirkels, driehoeken, kubussen… op school heb je vroeger vast wel geleerd wat geometrische vormen zijn. Het woord geometrie staat voor meetkunde, ofwel een tak in de wiskunde die zich bezighoudt met vlakken, lijnen en hoeken. In de interieurwereld worden geometrische vormen  al eeuwenlang veel gebruikt vanwege de veelzijdigheid, speelsheid en tijdloze uistraling. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van strakke lijnen in de Art Deco periode of de bonte prints op jaren zestig en zeventig behang. Maar ook in de minimalistische Scandinavische woonstijl komen veel geometrische vormen voor, alleen dan in wat rustigere tinten.  Als op zichzelf staande losse vorm in één meubelstuk of accessoire, of samengevoegd in een patroon op stoffen, behang en vloerkleden. Van piramidevormige vaasjes tot hexagon spiegels en van draadstaal lampen tot sierkussens. Met geometrische vormen  kan je werkelijk alle kanten op. In dit artikel zullen we je wat voorbeelden geven.

Aan je muur

Het is tegenwoordig heel erg hip om één muur in je woonkamer te voorzien van behang met  een geometrische print. Er zijn hierin talloze mogelijkheden te krijgen die bij veel verschillende interieurstijlen passen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een behang met een retro look in oker en oranje tinten of een zwart-wit patroon dat perfect aansluit bij een industrieel interieur. Ook heel populair zijn de fotocollages op hexagons. Online kan je zelf je hexagon ontwerpen met je mooiste foto’s. Zo creëer ze een echte eye catcher met een persoonlijke touch.

Prints op stoffen

Ook op interieurstoffen komen veel geometrische prints voor. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan gordijnen of bankbekleding. Maar bijvoorbeeld ook op sierkussens en vloerkleden. Om te voorkomen dat je interieur te druk en rommelig gaat ogen raden we je wel aan om niet teveel verschillende prints met elkaar te combineren. Een bank met een drukke print kan je bijvoorbeeld het beste combineren met effen sierkussens in bijpassende kleuren en een wat rustiger vloerkleed.

Woonaccessoires

Ook in de aankleding van je interieur kan je op dit moment kiezen uit heel veel verschillende soorten woonaccessoires met geometrische vormen. Zo zie je tegenwoordig overal driedimensionale woondecoratie gemaakt van draadstaal. Lampen, plantenhangers en bijzettafeltjes. Vaak in goud of koperkleur, maar ook in stoer zwart. Ook keramiek vazen in driedimensionale hoekige vormen zijn erg populair en vormen een perfect contrast met de organische vormen van een mooie bos bloemen.