Hoe maak je de tuin zomerklaar?

Zin in de zomer, betekent zin hebben in een mooie tuin. Je vast verheugen op een tuin waar je lekker in kunt zitten en waar je heerlijke zonnestralen kunt voelen op je huid. Dus maak je je tuin alvast klaar voor de zomer!

Tuinstoel

Hoe staat het met het meubilair?

In je tuin lekker zitten gaat uiteraard alleen met een heerlijk tuinmeubelen set. Heb je nu al door dat jouw zonnestoelen het opgeven? Hou de aanbiedingen eens in de gaten in het najaar! Of kijk eens rond op internet. Tuinmeubelen kopen kan betekenen dat je veel verschil in prijzen zult vinden. Als je op tijd begint heb je ruim de tijd om de mooiste meubelen voor de leukste prijs te vinden!

Welk gereedschap heb je nodig?

Kijk ook eens naar je tuingereedschap. Ook dit kan je natuurlijk op dezelfde manier behandelen als je meubilair. Gewoon de wintermaanden gebruiken om leuke aanbiedingen te vinden!

Maak een tuinplan

Gebruik de winter om over je tuin na te denken en maak een leuk tuinplan. Waar wil je welke perkplantjes neerzetten, bijvoorbeeld. Wil je een keer een andere kleur in je tuin brengen, denk dan niet alleen aan nieuwe bloempotjes en dat soort zaken. Maar door ook echt een kleur of een combinatie van kleuren voor je planten te gebruiken kan je ook prachtig variëren in de sfeer van je tuin.

Snoeien

Snoeien, onkruid wieden en al die zaken zijn niet het leukste werk misschien, maar wel nodig om je tuin weer helemaal mooi te krijgen. Maak er gewoon een gezellige happening van of doe iedere dag een klein stukje. Zo is het een kleine moeite iedere keer maar gebeurt het tenminste wel.

Tuin veranderen

Wil je echt rigoureus aan het werk met de indeling van je tuin en wil je dit laten doen? Wacht niet te lang met het zoeken naar een tuinman of hovenier die dit voor je doen kan. Ook zij hebben, als het goed is, meer klanten. Dus wil je dat je tuin op tijd klaar is, informeer dan op tijd en maak duidelijke afspraken wanneer hij of zij bij jou aan de slag gaat!