Hoe richt je een kleine kamer in?

Een kleine kamer inrichten kan best een uitdaging zijn. Je wilt namelijk al je spullen kwijt zonder dat het geheel te druk wordt. Het is bovendien fijn als de kamer niet te vol staat en je vrij kunt bewegen. Kun jij wel wat tips gebruiken? Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

Meubels op maat

Allereerst is het handig om de kamer op te meten en een plattegrond te maken. Welk meubelstuk wil je waar zetten en hoeveel ruimte kun je hier gebruiken? Houd rekening met deuren die open en dicht moeten, schuine wanden en ramen. Bij specialisten zoals Anselm Oome Den Bosch kun je eventueel meubels op maat laten maken.

Multifunctioneel

Kies niet alleen voor meubels op maat, maar ook voor multifunctionele meubelstukken. Zo is een slaapbank ideaal als je geen ruimte hebt voor een (logeer)bed én een bank. Daarnaast kun je veel meubelstukken – zoals tafels, banken en bedden – kopen inclusief opbergruimte. Zo benut je de ruimte optimaal.

Opruimen

Een slordige kamer oogt al snel voller en drukker. Houd de kamer dus netjes en opgeruimd. Dit doe je door spullen die je niet veel gebruikt naar een opslagruimte te brengen of weg te doen. Daarnaast zijn opbergboxen en kasten ideaal om spullen uit het zicht te houden. Kies voor de eerder genoemde multifunctionele meubelstukken om extra (opberg)ruimte te creëren.

Ga de hoogte in

Een andere manier om extra ruimte te creëren is door de hoogte in te gaan. Deze ruimte blijft vaak ongebruikt, terwijl het wel een fijne plek kan zijn om spullen te stallen zonder dat deze in de weg staan. Plaats bijvoorbeeld rekken of planken boven de bank of het bed of zet opbergdozen bovenop de kast.

Rust en eenvoud

Last but not least, kies voor rust en eenvoud als je een kleine kamer hebt. Vermijd drukke printjes en felle kleuren, maar kies voor lichte en natuurlijke tinten. Plaats niet al te veel meubelstukken en accessoires in de kamer. Kies liever voor één grote eyecatcher. Ook met spiegels en vloerkleden kun je een ruimte optisch groter laten lijken.

Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.