Beeldende kunst kopen?

Je wilt je woning of tuin opfleuren met beeldende kunst of bent op zoek naar een kunstzinnig cadeau voor bijvoorbeeld een bruidspaar, zwangere vriendin of als afscheid collega cadeau. Beeldende kunst kopen doe je eenvoudig en snel online of in een winkel wanneer je de kunst eerst nauwkeurig wilt bekijken. De keuze uit beeldende kunst is reuze: Van schilderijen tot kandelaren en van vazen tot sculpturen. Met name de beelden zijn zeer populair, omdat brons voordelen heeft ten opzichte van andere materialen.

Afscheid collega cadeau

Je zoekt een persoonlijk cadeau voor het afscheid van je collega. Dan is het kopen van een beeld een goed idee. Een beeld als afscheid collega cadeau kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld brons of keramiek. Of kies jij voor een verzilverd beeld? Hier zijn een paar mooie voorbeelden van beelden om cadeau te geven aan je afscheidnemende collega. Ze zijn gemaakt door kunstenares Corry Ammerlaan: 

  • ‘De gouden ster’: een keramisch beeld waarin gouden sterren zijn verwerkt. Een prachtig cadeau voor een collega die als een gouden ster is, de allerbeste op de werkvloer.
  • ‘Op scheiding van wegen: een bronzen beeld met twee mensfiguren die op een tweesprong van wegen staan, waarmee je wilt zeggen: veel succes op de weg die voor jou komen gaat.
  • ‘Zeg het met bloemen’: een bronzen beeld met een vogel en bloemen, waarmee je aangeeft dat je blij bent met de uitstekende samenwerking en het prettige contact dat jullie hadden.
  • ‘Dank’: een verzilverd beeld met elkaar de hand schuddende mensfiguren. Het beeld staat voor de verbondenheid tussen jou en je collega. Een zelfde soort verbondenheid voel je ook als je anderen de hand schudt.
  • ‘Met vereende kracht’: Een verzilverde beeld van vier figuren die achter elkaar aan kruipen. Dit beeld staat voor de optimale samenwerking en vereende kracht die jullie hadden toen jullie ploeterden om de eindstreep te halen. Een mooie beloning voor het harde werk van je collega. 

Beeld brons

Met name bronzen beelden zijn populair. Wat maakt een beeld brons materiaal zo uniek en bijzonder?

  • Brons is sterk, van hoge kwaliteit. Dat komt doordat het een belegering van tin en koper is.
  • Brons is zeer geschikt om te bewerken: Met behulp van de bronsgiet methode kun je beelden van diverse formaten gieten. Van hele grote tuinbeelden tot aan kleine beeldjes voor binnen in een vitrinekast.
  • Brons heeft een tijdloze en warme uitstraling.
  • Er is ruime keuze als je kiest voor een beeld van brons. Dat komt doordat er veel worden gemaakt en veel te koop zijn.

Sculpturen online kopen

Wil je sculpturen online kopen, dan ga je vast en zeker slagen, want de keuze is groot; er is voor ieder wat wils. Je koopt beelden van diverse materialen en van groot tot klein, voor binnen en buiten. Allemaal beelden met een eigen unieke vorm en betekenis. Sculpturen online kopen leuk voor jezelf, maar een sculptuur is ook leuk om als persoonlijk cadeau aan een ander te schenken.