Inspiratie tips voor je woonkamer

Je woonkamer is wellicht wel de meest bezochte kamer van je woning. Het is een plek waar je tot ontspanning komt en de verbinding met andere mensen opzoekt. Wel zo fijn als deze plek je dan ook een fijn gevoel geeft en de juiste uitstraling heeft. In dit blog behandelen we inspiratie tips om je woonkamer geheel naar wens aan te passen.

Een ander kleurtje aan de muur

Door je muren te verven geef je de woonkamer met minimale moeite een heel andere sfeer. Door mooie, felle kleuren te gebruiken wordt er direct een positieve en vrolijke uitstraling gecreƫerd. Hierbij is het wel van belang dat de kleuren in lijn zijn met de rest van je inrichting. Dit is een kwestie van smaak en dus moeilijk voor iemand anders te bepalen. Echter valt op dat steeds meer mensen anno 2021 voor fel geverfde muren kiezen in hun woonkamer om zo hun woonkamer van een positieve uitstraling te voorzien.

Matchende meubels

Een andere inspiratie tip is het matchen van je meubels. Dit hoeven niet per se meubels te zijn die exact hetzelfde design hebben. Door meubels te kiezen die juist een andere vormgeving hebben, maar wel aaneensluitende kleurpatronen krijg je een erg mooi effect in je woonkamer. Een meubellijn die hier erg mooi op inspeelt zijn de stoelen van by boo. Het design is steeds best wel verschillend ten opzichte van de andere variant, maar er komen toch bepaalde kenmerken in terug. Dit zorgt ervoor dat de meubels zeer meer op elkaar aansluiten en de sfeer zich doortrekt in de hele woonkamer.

Houtsoorten

De derde en laatste inspiratietip is het terug laten komen van houtsoorten. Niet alleen in de vloer door middel van een houten parketvloer of laminaatvloer, maar ook door het terug laten komen van houten elementen in bijvoorbeeld fotolijstjes, stoelen, tafels en ander meubilair.