Inspirerende suggesties om je muur te decoreren

Niets saaier dan een lege muur, maar hoe los je dat op een originele wijze op? Vraag jij je af welke wanddecoratie er past er bij jouw inrichting en smaak? Het is verstandig om hier goed over na te denken want je wilt natuurlijk niet dat je snel op je nieuwe wanddecoratie uitgekeken raakt. Om je een beetje op weg te helpen hebben we in elk geval al een aantal suggesties voor je verzameld:

Ontwerp een posterwand


Met een enkele poster aan de muur voeg je al direct wat gezelligheid toe aan je interieur. Maar dan ben je er nog niet. Met meerdere posters bij elkaar geef je de ruimte pas echt een unieke en opvallende sfeer mee. Kies voor een specifieke foto op een poster of ga voor afbeeldingen die jouw aanspreken in de kleuren van de rest van je interieur. Kies je voor posters in diverse afmetingen dan krijg je een speels effect. Om er toch een goed geheel van te maken is het aan te raden om elke poster tenminste een zelfde kleur frame te geven.

Spiegel aan de wand


Spiegels zijn functioneel maar dat hoeft niet perse de reden te zijn om er eentje op te hangen. Ze zijn vooral een leuke decoratieve toevoeging. Het maakt daarbij niet uit of het om een wand in de slaapkamer, de gang, of de woonkamer gaat. Een ronde of eivormige spiegel aan de muur geeft de ruimte een chique uitstraling. Naast de gewoon gekleurde spiegels, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een roségoudkleurige variant. Daarmee zorg je voor een warme sfeer. Door een of meerdere spiegels op te hangen oogt de ruimte direct groter en lichter wat de sfeer ten goed komt.


Een plankenwand


Ben je gek op kleine details, zoals beeldjes of fotolijstjes? Geef je favoriete spulletjes dan eens een mooi podium. Door een aantal houten planken, met tussenliggende ruimte boven elkaar op te hangen bijvoorbeeld. Zo creëer je een trendy plek voor jouw persoonlijke verzameling.


Een mooi wandcollage


Ben je niet zo goed in keuzes maken dan zou je diverse soorten wanddecoratie prima met elkaar kunnen combineren. Maak een originele wandcollage door bijvoorbeeld een spiegel te combineren met wat ingelijste foto’s en schilderijen. Wil je toch wat rust in de collage aanbrengen? Kies dan in elk geval voor dezelfde vormen of stem de kleuren van de gekozen items goed op elkaar af.


Foto op hout


Wil je jouw interieur een stijlvolle en eveneens natuurlijke uitstraling geven denk dan eens aan een fotoafdruk op hout. Door de houtenstructuur krijgt de foto een unieke stoere look, die vooral tot zijn recht komt wanneer je voor een groot formaat gaat. Dit soort wanddecoratie past bij diverse woonstijlen, maar doet het vooral goed bij de populaire industriële woonstijl. Plaats hier en daar wat andere houtenproducten in de ruimte en combineer het met metaal om er een passend geheel van te maken.


Wandkleden


Ouderwets? Welnee, een wandkleed past helemaal bij de diverse trends op woongebied. De wandkleden die er momenteel aangeboden worden zijn wat kleur en vormgeving betreft volledig aangepast aan de trendy interieurs. Bovendien werkt zo’n smaakvol wandkleed isolerend en door het gebruik van zachte materialen straalt het direct comfort en warmte uit. De moderne wandkleden zijn voorzien van een praktisch ophangsysteem zodat je ze eenvoudig aan elke muur kunt hangen.