Interieurontwerp is niet alleen voor de profs! Deze tips kunnen je helpen je huis picture perfect te krijgen!

24 maart 2021
WonenCadeaus voor binnen

Binnenhuisarchitectuur kan heel ingewikkeld zijn als je echt helemaal uit je dak wilt gaan, of het kan heel eenvoudig zijn als je een paar kleine veranderingen wilt aanbrengen. Het mooie is dat je het allemaal zelf in de hand hebt. Als je wilt leren hoe je je huis kunt verbeteren, groot of klein, moet je dit artikel verder lezen.

Tips bij het kiezen van de perfecte kleur

Bij het bedenken van het soort kleuren dat je in elke kamer van je huis wilt hebben, wil je afstemmen op de stijl van je huis en het kleurenschema buiten je huis. Doe je best om een kleurenschema te coördineren met alle kamers in je huis en probeer alles er uit te laten zien alsof het in elkaar overvloeit.

Gebruik bij het kiezen van een kleurenpalet voor je kamer niet meer dan drie kleuren. Volg bij het inrichten de 60-30-10 regel. 60% van de kamer moet een dominante kleur zijn, 30% een secundaire kleur, en 10% een accentkleur. Meer dan 3 kleuren kan de kamer er druk uit doen zien.

Gebruik spiegels bij het inrichten van je huis. Spiegels kunnen heel handig zijn, vooral als je in een kleine ruimte woont. Een spiegel aan een of twee muren is niet alleen handig om onderweg je haar te fixeren. Ze kunnen ook de illusie van meer ruimte geven. Eén strategisch geplaatste spiegel kan wonderen doen voor het openen van een kamer.

Als je een kleinere kamer of ruimte inricht, probeer dan spiegels in je ontwerp te verwerken. Spiegels wekken de illusie van een grotere ruimte, en voegen ook diepte en schoonheid toe aan de inrichting van de kamer. Interessante, unieke lijsten kunnen ook de inrichting van de ruimte verbeteren, waardoor een spiegel een kunstwerk wordt.

Je woonkamer inrichten

In plaats van een fortuin uit te geven aan het opnieuw inrichten van je woonkamer, kun je proberen je meubels anders te rangschikken. Niet alleen is het veranderen van de meubels goedkoper, maar het kan ook het hele gevoel van de kamer verbeteren. Zorg er wel voor dat je je sofa en andere meubels opmeet voor je ze verplaatst; zo voorkom je dat je je meubels op plekken probeert te zetten waar ze niet in passen. Wanneer je een woonkamer hebt met een open keuken, is het stijlvol om hierbij een quooker cube te kopen. Meer materialen voor je keuken, kun je vinden op de website van Keukenspeciaalhttps://www.keukenspeciaal.nl/.

Bekijk, voor je aan een inrichtingsproject begint, de prijzen van de materialen die je nodig hebt. Meestal zul je, als je winkelt en prijzen vergelijkt, betere prijzen kunnen vinden dan je verwacht had. Rondkijken geeft je ook de tijd om er zeker van te zijn dat je ideeën concreet en goed uitgewerkt zijn voordat je een groot project onderneemt.

Waar je aan moet dingen bij opnieuw inrichten

Denk bij het opnieuw inrichten van je ruimte altijd aan doorverkoop. Hoewel je misschien van plan bent een tijd in je huis te blijven wonen, zijn doorverkoopwaarden belangrijk omdat situaties kunnen veranderen. Als je kleuren te gewaagd, te smaakgebonden of te trendy zijn, kan dat een negatieve invloed hebben op de toekomstige doorverkoopwaarde van je huis.

Als je een woonkamer hebt die groot genoeg is om de meubels van de muur te trekken en een interessantere ruimte voor jou en je gezin te creëren. De meubels smak tegen de muur zetten is een grote fout die mensen maken als ze de meubels in hun woonkamer rangschikken.

Overweeg een voetstuk bad als je je badkamer aan het inrichten bent. Het zijn populaire armaturen, en geven een vleugje tijdloze schoonheid aan de ruimte. Je bad kan een douche-opzetstuk hebben dat handbediend is, of je kunt het ook bevestigen aan een bepaalde stang die je uit je bad laat steken. Kijk in je plaatselijke bouwmarkt naar de mogelijkheden. Zoals je in dit artikel las heeft iedereen andere doelen voor ogen als het gaat om zijn inrichtingsprojecten, dus sommige dingen zullen nuttig voor je zijn en sommige dingen niet. Wat nu overblijft is dat je zelf beslist welke ti