Je tuin sfeervol maken doe je zo

Nu de dagen weer warmer en zonniger zijn, is het heerlijk om meer tijd door te brengen in de tuin: van het lezen tot een boek, tot een gezellig etentje lekker in de buitenlucht. Dat is natuurlijk wel zo fijn wanneer je tuin er dan mooi en gezellig uitziet. Benieuwd hoe je je tuin een sfeervolle uitstraling kunt geven? Lees dan onderstaande tips.

Lampen

We beginnen met de verlichting van je tuin. Je kunt een tuin namelijk gemakkelijk gezelliger maken, door er wat leuke verlichting te plaatsen. Met name in de avond zullen leuke lampen in de tuin voor veel sfeer en voor veel gezelligheid zorgen. Heerlijk om na een lange dag lekker buiten te ontspannen.

Ontspanning

Een loungeset staat heel gezellig in een tuin. Wanneer je regelmatig in je tuin bent te vinden, is het verstandig om genoeg zitplaatsen te hebben. Veel mensen schaffen een kant en klare tuinset aan, maar dit staat vaak helemaal niet gezellig. Het zorgt juist eerder voor een simpele en saaie uitstraling, terwijl je met een loungeset meer gezelligheid en comfort uitstraalt. Een aanrader dus wanneer je je tuin wat gezelliger wilt laten lijken.

Schutting

Vanwege je eigen privacy is het natuurlijk heel fijn om een schutting in je tuin te hebben, maar het is wel vaak zo er dan ook wat saai en kaal uit. Dat geeft niet echt veel sfeer. Je tuin wordt er namelijk een stuk gezelliger van wanneer er verschillende plantjes aan de schutting hangen of wanneer er bijvoorbeeld leuke schilderijtjes aan hangen. Ook kan het heel knus staan om verschillende foto’s in lijstjes te plaatsen en deze aan de schutting te hangen. Je wordt dan gelijk vrolijk als je er naar kijkt en het roept vaak weer mooie herinneringen op. Je tuin wordt er dus een leuke en gezellige plek van wanneer je iets leuks van je schutting maakt. Wanneer je geen schutting hebt, kun je deze natuurlijk zelf maken. Let je bij de keuze voor een houtsoort voornamelijk op de duurzaamheid? Dan is hardhout, het hout van loofbomen, in de meeste gevallen de beste optie.  

Accessoires

Ook kun je met accessoires sfeer krijgen in je tuin. Het voordeel hiervan is dat dit meestal niet zulke dure aankopen hoeven te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kleed voor buiten. Dat brengt zowel letterlijk als figuurlijk de warmte met zich mee. Ook kun je denken aan verschillende kussentjes of kleedjes voor op je bank of op stoelen. Je tuin ziet er daardoor meteen knus uit!  

Meer DIY tips voor in de tuin? Neem hier een kijkje.