Koffie serveren in plastic of karton?

24 december 2021
TipsCadeaus voor binnen

Koffie serveren in plaNederlanders zijn echt koffiedrinkers. Thuis en op kantoor drinken we heel wat liters weg. De koffie wordt zowel geserveerd in plastic als kartonnen bekers. Maar wat is nu de beste optie om je dagelijkse bakkie pleur uit te nuttigen?

Koffie serveren

Kartonnen koffiebekers

Kartonnen bekers worden steeds populairder. Cafés en koffiebars laten graag kartonnen bekers bedrukken met hun logo vanwege de luxe uitstraling van het product. De meeste koffiedrinkers vinden een kartonnen beker prettig drinken. De beker voelt minder heet aan doordat deze goed isoleert. De beker is stevig en daarom goed perfect om warme dranken als koffie, thee en chocolademelk in te serveren. Vooral de dubbelwandige kartonnen bekers zijn goed te gebruiken voor deze hete dranken.

Ook zijn kartonnen beker goed her te gebruiken. Dit maakt de beker ook weer duurzamer.

  • Drinkt prettig
  • Duurzaam
  • Stevige beker
  • Luxe uitstraling

Plastic koffiebekers

Het grote voordeel van plastic bekers is de prijs. De bekers zijn vaak goedkoper dan de kartonnen bekers. Plastic bekers worden vaak gezien als het minder duurzame alternatief. Dit is niet altijd waar. Vooral niet wanneer de beker gemaakt is van het volledig recyclebare PET of de biologisch afbreekbare stof PLA. In dit geval maakt het weinig verschil.

De duurzaamheid zit hem vooral in het afvalscheiding. Doordat plastic beker vaak in de restafvalbak terecht komen kunnen ze niet gerecycled worden. Door het afval goed te scheiden en de plastic beker in de plastic bak te gooien kan da wel waardoor het veel duurzamer wordt.

Let op! Niet alle plastic bekers zijn geschikt om warme dranken in te serveren.

  • Lage prijs
  • Recyclebaar

Conclusie

De best keuze voor een koffiebeker is afhankelijk van meerdere factoren. Is het budget klein? Ga dan voor een plastic beker. Wil je een beker die erg prettig drinkt en de drank goed warm houdt? Kies dan voor een kartonnen beker. Wat betreft duurzaamheid is er geen beste keuze. Zorg er in ieder geval voor dat de beker niet na een keer gebruiken wordt weggegooid en de bekers in de juiste afvalbak belanden zodat ze gerecycled kunnen worden.

Wil je meer blogs lezen klik dan hier.