Je tuin updaten voor de zomer

De temperaturen worden alweer hoger en het zonnetje begint alweer door te komen. Hierdoor kom je opeens een stuk vaker in de tuin en zie je dat het hoog tijd is om weer het een en ander bij te werken. Niemand houdt ervan om in rommelige tuin te moeten zonnen, toch? In dit blog geven we je de handvatten om je tuin te updaten voor de zomer.

Nieuwe loungeset

Loopt je huidige tuinset bijna vanzelf weg omdat je het de afgelopen zomer vergeten bent goed op te bergen? Herkenbaar. Nu we de aankomende zomer waarschijnlijk op onze eigen tuin aangewezen zijn als vakantieoord, is het echter wel zo fijn om gebruik te kunnen maken van een fatsoenlijke loungeset. Een loungeset met hoekbank is dé tuintrend van 2021. Zo kun je er niet alleen even zitten, maar ook een heerlijk dutje doen mocht je daar behoefte aan hebben.

Tegels reinigen

Om te voorkomen dat je het onderscheidt tussen de bladeren en de tegels niet kunt maken, is het belangrijk om voor de zomer je tegels goed te reinigen. Een fijne en snelle manier om dit te doen is door middel van een hoge druk spuit. Hiermee spuit je gemakkelijk het vuil van de tegels en kun je weer genieten van een nette en schone tuin.

Grasmaaien

Lekker een balletje trappen of gewoon even op het gras liggen? Heerlijk! Tenminste, als het gras goed gemaaid is. Een goed gemaaid gazon geeft een goede sfeer aan je tuin. Echter is een slecht gemaaid gazon juist weer een enorme doorn in het oog. Zorg er daarom voor dat je voor de échte zonnestralen doorkomen voorzien bent van een goed gemaaid gazon in je tuin.

Een vijver toevoegen

Wil je echt een oase van rust creëren in je tuin? Dan mag een vijver niet ontbreken. Het realiseren van een vijver in de tuin is niet zomaar gebeurt. Je hebt hier verschillende vijverbenodigdheden voor nodig. Wees je dus van te voren bewust welke waterplanten en vissen terug wil zien in je vijver.