Kunststof gevelbekleding: maak jouw woning duurzamer

De laatste jaren doen we steeds meer ons best om duurzamer te gaan leven. Het is nou eenmaal een erg belangrijk onderwerp en iets om goed in de gaten te houden voor de toekomt. We zien steeds vaker zonnepanelen op daken, maar wist je dat je ook in en om het huis kunt verduurzamen op verschillende manieren? Bijvoorbeeld met een warmtepomp maar ook met kunststof gevelbekleding. Dit laatste is steeds meer een trend. Vooral het weinige onderhoud dat er nog gedaan moet worden na de plaatsing zorgt voor veel voordelen.

Waarom kunststof gevelbekleding nemen?

Naast dat kunststof gevelbekleding onderhoudsarm is heeft het nog meer voordelen. Zo is de gevelbekleding is diverse kleuren beschikbaar waardoor het nooit geschilderd hoeft te worden. Kies je voor de kunststof gevelbekleding van Keralit dan krijg je zelfs 10 jaar garantie. De kunststof gevelbekleding is makkelijk te plaatsen en is de perfecte vervanging voor hout. De gevelbekleding is namelijk zelfs te koop met houtnerf, hierdoor lijkt het op hout maar heeft het de voordelen van kunststof. Bij Holland Kunststof kan je 100% originele Keralit gevelbekleding online bestellen. Keralit is een van de bekendste merken met veel goede reviews.

De toepasbaarheid van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is niet alleen maar geschikt voor de voor- of achterkant van een huis. De gevelbekleding wordt ook gebruikt voor de zijkanten van een dakkapel. Zo heb je geen onderhoud meer aan het dakkapel die vaak op een lastig te bereiken plek zit.

Ook wordt kunststof gevelbekleding gebruikt voor het bekleden voor tuinhuisjes. Vaak staan deze op een plek waar het weer snel kan zorgen voor veroudering van het huisje. De kunststof gevelbekleding van Keralit is kleurvast en kan niet wegrotten door vocht en nattigheid. Dit zorgt ervoor dat er nog jarenlang van het tuinhuis genoten kan worden.

Kies direct de juiste kleur gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding heeft als grootste voordeel dat er niet elk jaar geschilderd hoeft te worden. De gevelbekleding kan namelijk direct in de juiste kleur gekozen worden. Keralit levert de gevelbekleding in 37 verschillende kleuren. Zo is er voor elk project een passende kleur. Er kan gekozen worden voor een effen kleur of voor een houtlook. Bij een houtlook zijn de nerven net als bij echt hout goed zichtbaar. Dit maakt het nog meer aantrekkelijk om voor kunststof gevelbekleding te kiezen doordat het bijna niet van echt hout te onderscheiden is.

Kortom: kunststof gevelbekleding heeft erg veel voordelen en geen nadelen. Je huis wordt er niet alleen duurzamer van, maar het stijgt ook nog eens in waarde. Waar wacht je nog op? Het is tijd om over te stappen op kunststof.

Kijk hier voor meer inspiratie.