Leer te genieten van je tuin, ook in de regen!

Wil jij graag een tuinkamer laten bouwen, zonder dat je precies weet waar je moet beginnen? Wij weten raad! Met behulp van een prefab model laat jij binnen een handomdraai snel en gemakkelijk een tuinhuis plaatsen. In dit artikel geven we je enkele handige tips en wat informatie over prefab modellen mee. Lees verder, en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je al snel zelf aan de slag!

Wat is een prefab model eigenlijk?

Een prefab tuinkamer is een kant-en-klaar bouwpakket dat je eenvoudig in je tuin kunt laten plaatsen. Deze modellen zijn, zoals de naam eigenlijk al verklapt, voorgefabriceerd in een fabriek. De onderdelen hoeven dus niet in jouw tuin gebouwd te worden, maar worden daar alleen in elkaar gezet. Zo bespaar je heel veel tijd, en heb je minder gedoe tijdens het bouwen! Zet zelf de onderdelen in elkaar, of laat dat door iemand anders doen.
Prefab modellen zijn er in allerlei vormen en maten. Of je nu een klein schuurtje wilt, of juist een groot tuinhuis: er is altijd wel een model dat bij jouw wensen past. Daarnaast hebben prefab modellen een hoge kwaliteit, en gaan ze door hun materiaal lekker lang mee. Zo heb je er lang plezier van! Wil je meer weten over prefab modellen, kijk dan op tuyn-kamer.nl.

Waarom zou ik mijn tuinkamer niet zelf bouwen? 

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de tuinkamer helemaal zelf te ontwerpen en bouwen. Er zijn echter ook veel voordelen aan een prefab model! Ten eerste is het gewoon een stuk makkelijker. Omdat alle onderdelen al op maat zijn gemaakt, hoef je niet zelf te meten of zagen. Dit versnelt het hele bouwproces. Met een prefab basis kun je jouw nieuwe tuinhuis vaak al binnen enkele dagen in elkaar zetten.
Ook vallen prefab modellen vaak goedkoper uit dan gedacht! Omdat de modellen in grote hoeveelheden worden geproduceerd, liggen de productiekosten per tuinkamer een stuk lager. Dit productievoordeel wordt gelukkig naar jou doorberekend, waardoor je voor een zacht prijsje toch een mooi tuinhuis kunt aanschaffen.
Allerlaatst heb je met een prefab model vrijwel geen kans op menselijke fouten. Elk model wordt namelijk wel duizenden keren op dezelfde manier in de fabriek gemaakt.

Tips voor het kiezen van een prefab model

Heb je besloten om voor die heerlijke extra ruimte in de tuin te gaan? Dan zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarom je deze ruimte precies wilt hebben. Wil je gewoon een plek om spullen op te slaan, of zoek je echt een gezellige ruimte om te relaxen? Je intentie bepaalt deels welk model het beste bij jouw situatie past. Het spreekt voor zich, maar de grootte van je tuin is ook belangrijk.
Meet van tevoren goed op hoeveel ruimte je hebt, zodat je zeker weet dat het model waar jij verliefd op bent geworden ook daadwerkelijk in de tuin past.
Om af te sluiten: het is ook altijd handig om te kijken naar de mogelijkheden voor extra’s en accessoires. Denk hierbij aan ramen, deuren, of een veranda. Hoewel je ze direct na het bouwen van de extra kamer niet per se nodig zult hebben, is het altijd fijn als er genoeg ruimte is om ze later nog toe te voegen!
Prefab modellen zijn een betaalbare optie voor mensen die hun tuin willen uitbreiden met een tuinhuis, zonder te schrikken van de kosten. De zomer komt er bijna weer aan: zorg dat je er klaar voor bent!