Tips voor de aanschaf van een binnendeur

4 augustus 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Wanneer je een binnendeur wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog geven we je een aantal tips voor wanneer je een binnendeur op maat wilt kopen. Of zelfs meerdere binnendeuren. We helpen je graag in de juiste richting!

Stijl van de deuren

Als je een deur wilt kopen, bedenk dan eerst wat voor stijl deur bij jouw woning of pand past. Heb je een modern kantoor en is het tijd voor deuren? Ga dan ook voor moderne deuren. Een kenmerk van een moderne deur is dat ze vaak minimalistisch zijn. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van rechte lijnen. Glas in lood en andere ronde vormen zijn uit den boze voor moderne deuren.

Wil je graag een landelijke sfeer in je woning? Ga dan voor… landelijke deuren. Landelijke deuren kenmerken zich vaak door schuine elementen, waardoor je deur op een ouderwetse, landelijke schuur deur lijkt. Denk aan de typische rood- met witte schuren uit de films. Bedenk goed wat past bij het geheel.

Materiaal dat gebruikt kan worden

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen voor jouw deur. Het meest gebruikte materiaal is natuurlijk hout. Met hout kunnen er verschillende deuren worden gemaakt. Ook is het makkelijk om glas toe te voegen aan een houten deur. Een ander voordeel met hout is dat het in alle kleuren geverfd kan worden. Een strakke grijze of witte deur, kan zomaar van hout zijn terwijl u dat niet verwacht. Eikenhout is de houtsoort die het meeste wordt gebruikt bij deuren.

Meet de maten goed op

Het is erg belangrijk dat je de maten voor uw nieuwe deur goed opmeet. In de meeste gevallen kan je gewoon de maten van uw huidige binnendeur opmeten. Deze maten zullen ook goed zijn voor de nieuwe deur. Ga jij zelf maten voor een nieuwe deur opmeten? Overleg goed met de aannemer of de partij die de kozijnen aanlevert. Er zijn namelijk verschillende soorten deuren en dus ook verschillende manieren van het opmeten van jouw deur.