Lees hier 3 onmisbare tips voor het onderhouden van je woning!

6 augustus 2021
TipsCadeaus voor binnen

Na lang sparen en hard werken woon je heerlijke in je droomhuis in de stad of dorp waar je altijd al had willen wonen. Het hebben van een woning komt veel kijken. Naast dat je jezelf en misschien je kinderen moet onderhouden, zijn er ook rekeningen die betaalt moeten worden en huishoudelijke producten die af en toe vervangen moeten worden. Ook je woning vereist onderhoud. Op dit moment ziet alles er nog prachtig uit en dat wil je natuurlijk zo houden. Er zijn een aantal onderhoudsklusjes die regelmatig terugkomen en die je absoluut niet mag vergeten! Na het lezen van deze blog weet jij welke klusjes dat zijn! 

Schilderwerk behouden

Aan de buitenkant van je woning is op de kozijnen, deuren vensterbanken mooie laag verf te zien. De prachtige kleur van je woning kenmerkt jouw persoonlijkheid en identiteit. Samen met je partner heb je om kosten te besparen ontzettend veel tijd en moeite gestopt in het zelf schilderen van je huis. Jammer genoeg is één keer schilderen niet genoeg. Om de vijf á zes jaar is het een klus die weer om de hoek komt kijken. Houdt dit goed bij! Uiteindelijk wanneer je deze onderhoudswerkzaamheden uitstelt, gaat dit uiteindelijk veel meer kosten en moeite opleveren. Daar zit niemand op te wachten natuurlijk!

Schimmel inspectie 

Naast het schilderwerk is het van groot belang regelmatig een schimmel inspectie uit te voeren. Dit kan je zelf doen, maar ook zijn er specialisten die dit grondig uitvoeren. In en rondom je huis zijn er veel schimmelgevoelige plekken. Denk aan je zolder, kleder en badkamer. Ook de regenpijpen en schoorstenen hebben een grote kans vol te raken met bladeren. Dit houdt veel vocht vast. Bij het niet controleren van deze plekken ontstaat er schimmel in de goten dat uiteindelijk zich uitbreid naar de muren. Ook ongedierte kan een oorzaak zijn van schimmel. Beestjes en ander gespuis laen vaak uitwerpselen achter dat uiteindelijk voor behoorlijke stank en schimmel kan zorgen. 
 

Rioolinspectie uitvoeren 

Laatste belangrijke taak die je regelmatig moet uitvoeren, is een rioolinspectie uitvoeren. Door een rioolinspectie uit te voeren kom je erachter of de rioleringspijpen toe zijn aan renovatie. Vaak merk je het ook als je het toilet in je huis regelmatig moet ontstoppen. Riool ontstoppen is vervelend en wil je het liefst zo min mogelijk doen. Schakel om deze reden een expert in die met zijn deskundigheid een rioolrenovatie kan uitvoeren.