Maak je woning aantrekkelijker met deze rolgordijnen

Zonder raamdecoratie is geen enkele ruimte helemaal af. Er zijn veel soorten gordijnen met unieke kenmerken, het type dat eigenlijk overal past is het rolgordijn. Het is een neutrale keuze die het interieur complimenteert zonder de aandacht naar zich toe te trekken. Je moet wel aan de koordjes trekken! Hoewel, ook op het gebied van huisautomatisering hebben rolgordijnen een streepje voor op de rest. Woon mooier met meer comfort en kies voor deze rolgordijnen.

rolgordijnen keuken

Waarom kiezen voor rolgordijnen?

Het bekende rolgordijn heeft in de loop der jaren een negatief imago gekregen. Dit komt door de goedkope standaard rolgordijnen die er niet echt aantrekkelijk uitzien en ook nog eens met een minderwaardig oprolsysteem geleverd worden. Dit is vaak een tijdelijke oplossing, tot het moment aanbreekt om mooie raamdecoratie aan te schaffen. Als je echter kijkt naar de premium opties dan ontdek je hoe mooi rolgordijnen zijn met luxe materialen en perfect op maat gesneden gordijnen. Ze zijn daarnaast ook nog eens eenvoudig te automatiseren omdat het oprolsysteem zich uitstekend leent voor een kleine motor op de rails. Tel daarbij op dat rolgordijnen relatief goedkoop zijn in aanschaf als je uitgaat van vergelijkbare kwaliteit en de keuze is snel gemaakt.

Hoe werkt een rolgordijn eigenlijk?

Een rolgordijn is een lap stof die om een buis wordt gewikkeld. Met een koordje kun je het gordijn omhoog of omlaag rollen. Er zijn ook systemen met een soort springveer die het doek vastzetten of loslaten. De kwaliteit van het doek en het mechanisme bepaalt zowel het aanzicht als de werking. Een rolgordijn op maat laten maken is vrij eenvoudig waarmee je in iedere ruimte en op ieder type raam(kozijn) een passende oplossing kunt monteren. Dat rolsysteem kun je manueel bedienen of voorzien van een motor. Daar komen we zo op terug.

Dubbel zoveel plezier met duo rolgordijnen

Er is niets mis met een standaard rolgordijnen maar als je eenmaal de mogelijkheden van duo rolgordijnen hebt gezien dan ontdek je hoe veelzijdig deze raamdecoratie werkelijk is. Bij dit systeem zijn er twee lagen stof die opgebouwd zijn uit smalle stroken die afwisselend doorzichtig en verduisterend zijn. Door ze over elkaar heen te schuiven kun je meer of minder licht doorlaten. Dit systeem werkt heel eenvoudig en leent zich uitstekend voor automatisering.

Hoe werken automatische rolgordijnen?

Je weet nu hoe rolgordijnen werken en wat er mogelijk is. Dan volgt de laatste schakel in de keten; automatisering. Neem de volgende stap met Somfy technologie. Of beter gezegd blijf rustig zitten want de huisautomatisering opties van dit bedrijf nemen je veel werk uit handen. Die koordjes kun je gedag zeggen want met een vrijwel onzichtbare motor op de cilinder kun je het rolgordijn bedienen op afstand. Dit kan met een knop op de muur, een draadloze afstandsbediening, een app of zelfs met je stem als je slimme luidsprekers in huis hebt. Je koppelt alle gordijnen in huis aan dezelfde TaHoma Switch die weer in verbinding staat met je router. Zo kun je alle gordijnen centraal bedienen en configureren in de app. Je kunt hier ook andere apparaten aan toevoegen zoals verlichting, verwarming, zonwering of een alarmsysteem. Somfy biedt diverse producten en je kunt toepassingen van andere merken koppelen voor een complete smart home.