Hoe kies je de juiste thermostaat?

17 januari 2022
TipsCadeaus voor binnen

Ben je op zoek naar en andere thermostaat? Bijvoorbeeld omdat je oude thermostaatmeter kapot is of niet meer voldoet aan moderne standaarden? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een betere, voordelige en energievriendelijke versie. Maar waar moet je op letten als je geschikte thermostaten zoekt die goed aansluiten op jouw wensen? In dit artikel hebben we nuttige tips voor je verzameld om de beste thermostaat te vinden voor jou! Zodat je straks nog voordeliger en efficiënter je woning of je bedrijf kunt verwarmen! Doe je voordeel met onze adviezen en kies ook voor de beste oplossing die er is!

Wil je een apparaat met een afstandsbediening en een programmeerfunctie


Tegenwoordig zijn er tal van soorten slimme thermostaten te koop, die veel op elkaar lijken, maar natuurlijk niet allemaal hetzelfde zijn. Maar een van de basisvoorwaarden die je tegenwoordig toch echt mag stellen aan thermostaten, is een thermostaat die op zijn minst een goed werkende afstandsbediening heeft én die voorzien is van een programmeerfunctie. Deze kenmerken zijn namelijk de basis om de temperatuur in huis goed in te stellen, zodat je optimaal gebruik maakt van je cv-ketel. Meten programmeerfunctie kun je de temperatuur per uur instellen, zodat je verwarming ’s avonds en ’s nachts zachter staat dan overdag. Dit zorgt ervoor dat je een hoop geld kunt besparen! Een afstandsbediening (of een bijhorende app) is handig, omdat je dan op afstand, ook als je niet thuis bent, de temperatuur kunt aanpassen als dat wenselijk is.

Functies om je verbruik op elk moment te kunnen monitoren


Het is natuurlijk prettig als je de temperatuur kunt inprogrammeren, maar er is nog veel meer mogelijk qua thermostaten. Wil je jouw apparaat optimaal benutten? Dan kun je het beste kiezen voor een model dat de optie heeft om je verbruik per uur, dag en week te monitoren, bijvoorbeeld een Remeha thermostaat. Met dit soort functies kun je op een doordacht en slimme manier de kosten van je energieverbruik terugdringen.

Real time zien wat energie je kost


En van de nieuwste functies van de moderne generatie thermostaten, maar waarover lang niet elke variant beschikt, is het realtime inzien van de kosten die je maakt voor jouw energieverbruik. Met één druk op de knop kun je dan direct zien hoeveel het energiegebruik van dat moment jou kost. Uiteraard is dit een mogelijkheid die wel heel luxe is en niet per se noodzakelijk. Tegelijk zie je wel wat energie kost en houd je daar dan meer rekening mee!

Klik hier voor nog meer handige tips in en rondom huis!