Meikever larve de engerlingen

De meikevers (Melolontha Melolontha)  is een keversoort die in vele delen van de wereld voorkomt. Hoewel ze er misschien niet schadelijk uitzien, kunnen deze kevers veel schade aanrichten aan zowel planten als het gazon. In deze blogpost kijken we naar de verborgen schade die deze kevers kunnen aanrichten en waarom je je daar zorgen over zou moeten maken.

De verborgen schade van de meikever: hoe ziet het eruit.

De meikever is een keversoort die ernstige schade aan gewassen kan veroorzaken. De kever tast de wortels van planten aan, waardoor de plant verwelkt en afsterft. De kever beschadigt ook de bladeren en stengels van planten, waardoor ze vatbaarder worden voor ziekten.

De inwendige schade

Naast het beschadigen van de wortels en bladeren van planten kan de meikever ook de vruchten van planten beschadigen. De kever voedt zich met het vruchtvlees van vruchten, waardoor alleen de zaden achterblijven. Dit kan de kwaliteit en opbrengst van fruit en groenten verminderen.

Waarom je je zorgen moet maken over de verborgen schade van de meikever.

Terwijl de uitwendige schade van de meikever misschien niet meteen opvalt, kan de inwendige schade die deze kever veroorzaakt veel ernstiger zijn. Als de larven van deze kever ongecontroleerd blijven, kunnen ze grote schade aanrichten aan gewassen en opgeslagen voedselvoorraden. Bovendien kunnen de volwassen kevers ziekten overbrengen 

Engerlingen de larven van meikevers biologisch bestrijden

Als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om van engerlingen af te komen, zoek dan niet verder dan biologische ongediertebestrijding met aaltjes met deze tips in de hand kun je je gazon het hele seizoen vrij van engerlingen houden.

Larven van kevers

Engerlingen zijn de larven van kevers, en zijn een veel voorkomende plaag in het gazon. Ze overwinteren in de grond, en komen in het voorjaar tevoorschijn om zich te voeden met graswortels. Dit kan je gazon beschadigen, en het gevoeliger maken voor droogte en ziekte. In de late zomer verpoppen ze zich tot volwassenen en leggen ze eitjes in de grond. De eitjes komen in de herfst uit, en de cyclus begint opnieuw.

De schade die engerlingen veroorzaken.

Engerlingen kunnen veel schade aan je gazon veroorzaken als ze niet worden gecontroleerd. Ze voeden zich met graswortels, waardoor stukken gras kunnen afsterven en je gazon vatbaarder wordt voor droogte en ziekten.

Waarom biologische bestrijding van engerlingen?

Biologische plaagbestrijding is een veilige en effectieve manier om engerlingen te bestrijden. De producten die gebruikt worden bij biologische plaagbestrijding zijn afkomstig van natuurlijke bronnen, zoals bacteriën en schimmels. Deze producten zijn veilig voor mensen en huisdieren als ze volgens voorschrift worden gebruikt.

Biologische plaagbestrijding is effectief tegen engerlingen

Het gebruik van nematoden is een effectieve manier om engerlingen te bestrijden. De deze aaltjes die gebruikt worden bij biologische plaagbestrijding doden engerlingen door hun spijsverteringsstelsel aan te vallen. Deze bestrijdingsmethode is milieuvriendelijk en vereist geen gebruik van chemicaliën.

Hoe gebruik je biologische ongediertebestrijding tegen engerlingen.

Zodra je een biologisch bestrijdingsmiddel hebt gekocht, moet je het op je gazon aanbrengen. Dit kan met een sproeier of gieter. Zorg ervoor dat je het product gelijkmatig over het aangetaste gebied aanbrengt.

Tips voor het gebruik van biologische ongediertebestrijding tegen engerlingen.

De beste tijd om een biologisch bestrijdingsmiddel toe te passen is wanneer engerlingen zich actief voeden. Dit is meestal in de late zomer of vroege herfst. Door het product op dit moment toe te passen, heb je de beste kans om de engerlingen te doden voordat ze schade aan je gazon veroorzaken.

Pas het product toe in het vroege voorjaar of in de late zomer.

Een ander goed moment om een biologisch bestrijdingsmiddel toe te passen is in het vroege voorjaar of de late zomer. Dit komt omdat dit het moment is waarop engerlingen uit eieren komen en het meest kwetsbaar zijn voor het product. Door het product op dit moment toe te passen, zul je de engerlingen kunnen doden voordat ze de kans krijgen om schade aan je gazon aan te richten.

Besproei het behandelde gebied na het aanbrengen van de aaltjes