Waarom je voor een eetkamerbank moet kiezen

27 oktober 2021
WonenCadeaus voor binnen

Een veelvoorkomende trend: enkele stoelen aan de eettafel worden ingewisseld voor een eetkamerbank. Zo’n eetkamerbank biedt vele mogelijkheden. In dit artikel lees je de zes redenen waarom jij écht voor een eetkamerbank moet kiezen!

1. Meer zitplekken

Bij een eetkamerbank kan er flexibeler met het aantal zitplekken worden omgegaan. Bij een stoel is er geen discussie over mogelijk: op één stoel, past één persoon. Met een beetje schuiven of proppen, kan er op een eetkamerbank echter vrij eenvoudig een extra persoon aanschuiven.

2. Ruimtelijk

De strakke lijnen van eetkamerbanken zorgen ervoor dat jouw eethoek ruimtelijker en rustiger oogt dan bij meerdere losse stoelen. Bovendien hoef je met een bank minder ruimte over te laten tussen de muur en de eettafel aangezien je eenvoudig heen- en weer op de eetkamerbank kunt schuiven.

3. Balans

Een eetkamertafel is vaak behoorlijk aanwezig en robuust. Zeker als je over een model beschikt met een dikke houten tafelblad en dito poten. Als je dan ook nog eens kiest voor royale eetkamerstoelen zal de eethoek al gauw vol en kolossaal ogen. Hoogstwaarschijnlijk niet hetgeen je wenst. Een strakke maar toch comfortabele eetkamerbank kan dan zorgen voor een betere balans.  

4. Flexibiliteit

Er zijn meerdere soorten, maten en materialen eetkamerbanken met elk eigen voordelen. Een losse gestoffeerde bank met rugleuning heeft een luxe uitstraling, maar een vaste bank biedt vaak extra opbergmogelijkheden onder de zitting. Een losse bank zonder leuning kun je weer gemakkelijk onder de eettafel schuiven in een krappe eetkamer. Er is dus voor ieder wat wils!

5. Speels

Doordat je stoelen en eetkamerbank met elkaar combineert, ontstaat er een speelse en eigentijdse look in je eethoek. Bovendien kun je er gemakkelijk je eigen draai aangeven door enkele stijlvolle kussens op de eetkamerbank neer te leggen of een fijn zacht plaid over de leuning te hangen.

6. Voordelig

Het aanschaffen van een eetkamerbank is ook nog eens vaak een stuk goedkoper dan het kopen van meerdere losse stoelen. De prijs van één eetkamerbank valt vaak goedkoper uit ten opzichte van twee á drie eetkamerstoelen; prettig voor je portemonnee!