Met deze aanpassingen geniet je meer van je tuin 

Geniet na een lange dag op het werk van de rust, die de tuin je biedt. Niet alleen wil je zelf tot rust kunnen komen in de tuin. De tuin moet ook je kinderen ruimte bieden, bijvoorbeeld om met vriendjes te voetballen of samen in de zandbak te spelen. Op welke manier kun je de tuin zo aanpassen, dat je hier nog meer uit haalt? In dit artikel zetten we de verschillende opties op een rijtje. Overweeg bijvoorbeeld bamboe kopen, om je tuin een tropisch tintje te geven en tegelijkertijd voor meer privacy te zorgen. Bamboe vormt een mooie natuurlijke afscheiding ten opzichte van het erf van de buren. 

Tip: zoek naar een type bamboe welke niet woekert. Kies je per ongeluk voor een woekerende bamboe, dan staat je tuin er al snel vol mee.

Creëer hoekjes in de tuin met verschillende haagplanten 

Bamboe kopen is een van de dingen je kunt overwegen, wanneer je een haagplant zoekt. Een goed alternatief is de laurier. Het voordeel van deze plant zit in het feit, dat de laurier z’n blad behoudt. Dat geldt overigens ook voor bamboe, met het verschil dat het blad van bamboe erg geel kan worden in de herfst en winter. Niet iedereen vindt dit even mooi. Een laurier is wintergroen. Zo geniet je het hele jaar door van de diepgroene kleur van het blad. Je kunt de tuin met een haagplant als de laurier opdelen in verschillende hoekjes. Geef ieder hoekje een eigen thema! 

Laat een veranda in de tuin plaatsen 

Niet alleen op de warme dagen in de zomer wil je van de tuin bij je woning kunnen genieten. Door een veranda tegen je huis aan te plaatsen, kun je al vroeg in het voorjaar naar buiten. De veranda biedt voldoende beschutting tegen de wind. In het bijzonder, wanneer je de zijkanten van de veranda afsluit. Overigens heb je niet alleen in het voorjaar profijt van een veranda. Denk ook aan de beschutting die de veranda je biedt tijdens een zomers buitje. Je hoeft niet meteen naar binnen! 

Verlichting in de tuin installeren 

Een derde mogelijkheid om de tuin nog sfeervoller te maken, is het gebruik van tuinverlichting. Je hebt tegenwoordig keuze uit verschillende systemen. Leg je de elektra zelf aan, of kies je voor een elektrakabel waar je de verlichting letterlijk op kunt klikken? Deze elektrakabel steek je in een transformator, die je aan of in de schuur hangt.