Mogelijkheden voor het opbergen van je motor in de tuin

Wil je je motor opbergen maar heb je niet veel plek in de schuur of je huis zelf, dan kun je je motor ook in de tuin opbergen. Bij het opbergen van de motor in je tuin moet je met een aantal zaken rekening houden. Het eerste probleem waar je mee te maken zult krijgen bij het opbergen van je motor in de tuin is het weer. Kou en regen zijn meestal niet voordelig voor je motor en zorgen op de langere termijn voor roest. Om dit te voorkomen kun je het beste een motorhoes bestellen, speciaal bedoeld voor de motor. Dit zijn de mogelijkheden voor het opbergen van je motor in de tuin. 

De motor opbergen in een tuinhuisje

Heb je wel de beschikking over een schuur of een ruim tuinhuisje, dan scheelt dit natuurlijk een hele hoop. Een motor die veilig en droog in een schuurtje staat zal minder last hebben van het weer en de vervelende gevolgen zoals roestvorming. Wil je extra maatregelen nemen, dan kun je ook de motor in de schuur nog eens extra voorzien van een motorhoes. Op deze manier is de motor dubbel veilig. De motor wordt op deze manier ook direct beschermd tegen stof en tegen vuil. Wanneer je de motor ergens hebt staan waar veel mensen langskomen, dan moet je natuurlijk wel oppassen dat niemand er tegenaan loopt. 

Een motorberging van hout of kunststof

Je kunt ook kiezen voor een motorberging van hout of van kunststof. Het voordeel van kunststof is beter bestand tegen het weer, een motorberging van hout wordt doorgaans mooier gevonden. De keuze is aan jou. De laatste optie is een ondergrondse parkeerplek, maar dit is ook niet voor iedereen weggelegd. Heb je echter al een ondergrondse parkeerplek bij je huis, dan is dit natuurlijk ideaal. Zo heb je de motor altijd veilig staan. Dit zijn de mogelijkheden voor het opbergen van je motor in de tuin.

Motor opbergen in de garage

Heb je genoeg ruimte in je tuin? Dan kun je ervoor kiezen om een garage te bouwen om daarin je motorfiets veilig op te bergen. Het grote voordeel aan een garage is dat je ook genoeg ruimte hebt om eventueel de motor te onderhouden.