4 redenen om te kiezen voor een serre uitbouw

Een serre uitbouw is een mooie manier om je woning te vergroten. Het heeft namelijk velen voordelen ten opzichte van een standaard uitbouw.  Veel mensen kiezen er daarom voor om hun huis uit te breiden met een serrebouw. Wij zetten de voordelen van een serre voor jou op een rijtje.

Waardevolle investering in het huis

Een serre uitbouw is een zeer rendabele investering. Het is rendabeler dan het verbouwen van bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Dit is namelijk heel stijl gevoelig. Bij een serre ligt dit anders.  De huidige kopers op de markt zijn vaak gecharmeerd van de uitbreiding en zijn bereid om fors meer te betalen voor de woning. Niet alleen zal je huis meer opleveren, ook zal deze zo sneller verkocht worden.

Grotere lichtinval

Door de grote ramen krijg je significant meer licht in de woning. Dit heeft een directe invloed op je gemoedstoestand. Zo is het belangrijk voor de regulatie van je biologische klok, heeft het een positief effect op je stemming en heb je minder kans op een depressie. Helaas zijn er veel mensen die te weinig zonlicht zien. Met een serre vang je meer zonlicht op en voel je je automatisch een stuk vitaler.

Meer ruimte in de woning

Een ander groot voordeel aan een serre is dat je veel meer leefruimte creëert in de woning. Niet alleen is het oppervlak groter, ook oogt het huis groter doordat je meer zicht heb op de tuin en de overgang naar buiten soepeler is.  

Het buitengevoel maar dan binnen

In Nederland kunnen we maar een beperkt aantal maanden genieten van de tuin. Het buitenleven gaat de rest van de maanden vrijwel aan ons voorbij omdat het te koud of te nat is. Met een geïsoleerde serre kun je veel langer genieten van het buitenleven. Door de grote glazen wanden heb je goed zich op je tuin waardoor het net voelt alsof je buiten zit. In een goed geïsoleerde serre kun je ook in de koude wintermaanden goed verblijven. Het blijft er aangenaam warm en droog.  Zo profiteer je het hele jaar door van je tuin.

Wil je meer blogs lezen? Klik dan hier.