Nieuwe groenblijvende haag aanplanten

Ben je op zoek naar een nieuwe haag die groenblijvend is? Wanneer er een Japanse hulst in de tuin wordt aangeplant zit je altijd goed. De plant verliest geen blad en blijft het hele jaar door, zelfs tijdens de koude wintermaanden, altijd groen. Dat betekent dat er altijd kleur in de tuin aanwezig is, zelfs tijdens de somberste en donkerste dagen. De groenblijvende haag van Japanse hulst is gemakkelijk in het onderhoud en zeer geschikt voor het maken van tuinkamers of een erfafscheiding. Wil je een lage haag die groen blijft tussen jouw voortuin en die van de buren? Of ben ingesteld op jouw privacy en wil je een hoge haag waardoor jij je niet bespiedt waant? Het kan allemaal met een haag van Japanse hulst.

Japanse hulst als groenblijvende haag

Vele mensen hebben buxusplanten als groenblijvende haag in de tuin staan. Maar deze plant heeft veel te lijden onder diverse schimmelziektes en wordt geplaagd door de buxusmot. Behandelingen zijn vaak duur en vragen veel tijd. Dat is waarom de Japanse hulst als ideale buxusvervanger wordt gezien. Deze vertoont veel overeenkomsten met de buxus qua uiterlijk en het makkelijke onderhoud. Bovendien is de Japanse hulst zeer scherp geprijsd dus voor weinig geld heb je een kwalitatief zeer goede, groenblijvende haag. De Japanse hulst heeft, net als de buxus, kleine groene blaadjes. Daarnaast leent het zich uitstekend voor iedere snoeivorm. Dus ook individueel aangeplant in de volle grond of een pot zal een Japanse hulst de show stelen.

Groenblijvende haag snoeien

De haag van Japanse hulst kan het hele jaar door aangeplant worden, behalve bij vorst. De Japanse hulst groeit gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar, dus wat sneller dan bij een buxus het geval is. Om de groenblijvende haag mooi in vorm te houden wordt 2x per jaar snoeien geadviseerd. Let hier dus goed op als je bezig bent met het tuinieren. Wanneer je een hogere haag wilt snoei je het dus iets minder kort terug dan bij een lage haag. Zorg dat het snoeien gebeurt op een niet al te hete, bewolkte dag. Zodoende kunnen de blaadjes niet verbranden. Geef de groenblijvende haag van Japanse hulst voldoende water en strooi eenmaal per jaar een beetje mest rondom de plant als extra verwennerij.