Nieuwe woning? Zo beveilig je jouw leefomgeving!

16 februari 2022
WonenCadeaus voor binnen

Natuurlijk ben je trots op jouw nieuwe woning die vol staat met nieuwe meubels en met nieuwe apparatuur. En natuurlijk wil je al dit moois ook op de beste manier beveiligen. Goede sloten op de deuren zijn dan ook zeer voornaam om zo dieven al op voorhand te ontmoedigen. In dat kader kun je gelukkig een beroep doen op zeer sterke cilindersloten.

Je hebt best veel te kiezen wat betreft sloten voor jouw huis

Wat betreft de sloten voor jouw woning heb je best nog wat te kiezen. Dat de meeste mensen echter kiezen voor een cilinderslot spreekt boekdelen. Dat zegt genoeg. Een cilinderslot is veilig en een toch wel bijzonder slot. Het is bovendien het meest bekende slot. Een cilinderslot bestaat uit onder andere een slotcilinder. Deze cilinder werkt met pinnen die in een bepaalde volgorde gerangschikt zijn. De pinnen werken volgens het patroon dat je op de sleutel vindt. 

Alleen dan gaan de pinnen opzij

Met een cilinderslot is het zo dat alleen als je de sleutel hebt met het juiste patroon en die in het slot steekt, gaan de pinnen opzij en kan het slot geopend worden. Je ziet de cilindersloten in heel erg veel woningen, maar zeker ook in bedrijfspanden. Er kleven een aantal grote voordelen aan het gebruik van cilindersloten. Zo zijn het in eerste instantie zeer veilige sloten. Dat geldt zeker als je kiest voor een gecertificeerd slot. Bezuinig nooit op de sloten van jouw woning. Een gecertificeerd slot is ietsje duurder, de veiligheid is dan echter wel gewaarborgd. 

Een cilinderslot is eenvoudig te vervangen; je hoeft niet heel het slot te verwijderen

Nog iets; een cilinderslot kun je gemakkelijk vervangen. Je hoeft dan namelijk niet meteen hele het slot te verwijderen. De sloten vervangen is slechts een kwestie van het herrangschikkend van de pinnen die zich in het slot bevinden namelijk. Ten opzichte van andere sloten kun je bovendien stellen dat de sloten tamelijk voordelig zijn

Je kunt ook kiezen voor een knopcilinder of voor een halve cilinder

Wat betreft de gebruikte cilinders is er ook nog onderscheid te maken. De meest gebruikte cilinder is wel de profielcilinder; met aan beide kanten een sleutelgat. Deze sloten zijn standaard 60 millimeter en om die reden worden deze sloten ook wel 30/30 sloten genoemd. Verder kun je nog kiezen voor knopcilinders en kun je eveneens besluiten te kiezen voor halve cilinders.