Onbezorgd genieten in je hangmat

Bij het denken aan een hangmat zie je hem waarschijnlijk tussen twee palmbomen hangen. Met een spierwit strand en azuurblauwe zee op de achtergrond. Een prachtig plaatje, maar helaas niet echt haalbaar hier in Nederland.

Man in hangmat met rode schoenen

In de buitenlucht

Maar ook zonder bountystrand en palmbomen kan je heerlijk ontspannen in een hangmat. Heb je een tuin? Dan is er wellicht plek om hem daar op te hangen. Tussen twee bomen in creëer je een schaduwrijk paradijsje om rustig een boek te lezen of een siësta te houden. Maar ook zonder bomen kan je lekker hangen in de buitenlucht. Met behulp van een hangmatstandaard kan je zelfs in het kleinste tuintje nog lekker van het weer genieten. En hij is ook nog eens verplaatsbaar. Wil je in de schaduw? Of juist lekker in de zon? Het kan allemaal.

De indoor hangmat

Met ons Nederlandse klimaat kunnen we helaas maar een klein deel van het jaar van onze hangmat genieten in de buitenlucht. Gelukkig kan je ook binnen veel plezier aan een hangmat beleven. Terwijl de wind om het huis giert en de regen tegen de ramen slaat, waan jij je al schommelend en dommelend in paradijselijke oorden.

Hangmat met franjes binnen

Hangmat binnen ophangen

Om optimaal van je indoor hangmat te genieten, kies je eerst de beste plek in huis. Wil je erin televisie kunnen kijken of zoek je juist een rustig plekje, bij het raam bijvoorbeeld? Met speciale haken maak je tussen twee wanden eenvoudig een vaste plek voor de hangmat. Zelfs voor houten wanden zijn deze haken veilig en betrouwbaar. haken Als je de hangmat makkelijk wilt kunnen verplaatsen, kies je voor een hangmatstandaard. Handig om bijvoorbeeld altijd in het zonnetje te kunnen liggen. Deze standaarden haal je makkelijk uit elkaar zodat je de hangmat ook tijdelijk op kan bergen.