Tegels: ook mogelijk voor in je tuin. Lees hier hoe!

We willen allemaal in een groter huis wonen en daar hebben we heel wat voor over. Het ontwerp van de achtertuin is een goed voorbeeld. De achtertuin moet groot zijn, of in ieder geval groot lijken. Maar de tuin moet ook onderdeel worden van de woning zelf. Tegels zijn hiervoor dé uitgelezen oplossing. Hoe? Dat lees je hier.

tegels

Tegels in de tuin, doe er iets mee

Wandtegels hebben maar één nadeel: ze zijn glad als ze nat worden. Ook in de badkamer kan dit een probleem worden, maar daar is het al snel opgelost. De badkamer is namelijk een kleinere ruimte waar je water verwacht. Water hoort thuis in de badkamer.

Water in de tuin zie je liever niet, zeker niet staand water. Dus tegels zijn er om een paadje naar de schuur mee te maken en als het moet een terras mee aan te leggen.

Maar tegels in de tuin geven al snel een opgeruimd, schoon aanzicht. Ze zijn ook geschikt om in patronen te leggen. Je kunt verschillende kleuren door elkaar gebruiken en zo een tuin ontwerpen die anders is dan die van je buren (en hun buren).

En als je de tegels goed legt, zal het water er niet op blijven staan. Ook een pad in de tuin hoort een licht bolle vorm te hebben, net als de openbare wegen in ons land. Daardoor loopt het regenwater er netjes vanaf en het zal je geen last bezorgen.

Een tegelwand voor je tuin?

De achtergevels in Nederland zijn allemaal hetzelfde. Dat geldt ook voor de voorgevels, maar daar kun je minder aan veranderen. De achtergevel, de gevel voor je tuin mag je voor een groot deel aankleden zoals je zelf wil.

Behalve vloertegels in de tuin heb je meer mogelijkheden om een uniek ontwerp te bereiken.

De maten van tegels kunnen uiteenlopend zijn, net als de kleuren. Met een beetje fantasie zou je zelfs een mozaïek op je gevelmuur kunnen zetten. In een ontwerp dat wel of niet aansluit bij het ontwerp van de keuken of huiskamer maak je van je terras weer een deel van je woning.

Vloertegels zorgen voor een afscheiding, zonder dat je muren of wanden hoeft te bouwen. Maak zo verschillende gebieden op je terras of in je tuin. Door de tegels in een ander patroon te leggen, of door andere kleuren te gebruiken, kun je verschillende zitjes in je tuin aanleggen.

De tuin en de verschillende functies

Een gesprek voeren of de maaltijd serveren, het kan nu allebei in de eigen tuin. Heb je geen echte eetkamer in huis? Maak een eetkamer in je tuin, met tegels van Tegelsinhuis.nl. Mooi weer kan ik niet garanderen, maar een mooi terras wel!

Wil je meer mooie tuininspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze andere blogs. Daar vind je genoeg inspiratie voor wel honderd tuinen!