Schipper Ede helpt het milieu te sparen én je eigen beurs

Een groot aantal woningen in Nederland zijn nog voorzien van ramen van slechte glaskwaliteit. Ramen in oude gebouwen met enkel glas hebben veel last van lekkage van koude en warmte. Dat betekent dat er door de hierdoor ontstane luchtstroming veel dure verwarmingsenergie onnodig verloren gaat. Vaak zijn buitendeuren ook gemaakt van slecht isolerende glas en kozijnmaterialen. Dergelijke ramen en buitendeuren veroorzaken grote energieverliezen en een zeer oncomfortabel leefklimaat. Bij lage temperaturen, koelen de ruiten af tot soms wel onder het vriespunt waardoor er ijsbloemen op de ramen ontstaan. Zelfs met afgedichte voegen en kieren is dit vaak de oorzaak van onaangename tocht in de kamer.

Energiebesparing door vervanging van ramen door Schipper Ede

Als vandaag de dag hele ruiten of alleen de beglazing wordt vervangen, is de plaatsing van thermisch isolerende beglazing altijd vereist. Naast de kwaliteit van de beglazing, is ook de isolerende werking van het kozijnmateriaal erg belangrijk.

Ramen en deuren zijn een van de grootste energetische zwakke punten van een huis. Omdat er natuurlijk veel meer energie ontsnapt door het glasoppervlak dan door bijvoorbeeld muren. Daarom is het vervangen van ramen en deuren door een professional als Schipper Ede een belangrijke bijdrage tot energiebesparing. Maar moeten ramen worden vervangen als ze nog niet stuk zijn? En is de investering het echt waard?

Duurzame bouwelementen

Ramen maken ongeveer een derde van de gevel uit en behoren, met een gemiddelde levensduur van 48 jaar, tot de duurzaamste bouwelementen. Maar zelfs als oude ramen nog redelijk functioneel zijn, voldoen ze meestal niet meer aan de huidige eisen voor warmte-isolatie en energie-efficiëntie. Energieverliezen door verouderde of lekkende ramen variëren tussen 15 en 40 procent, afhankelijk van het type beglazing en de staat van de ramen.

Als deze ramen door nieuwe, warmte-isolerende modellen zouden worden vervangen, levert dat een aanzienlijke besparing op. Dit beperkt eveneens de CO2-uitstoot, die alleen al door moderne ramen kan worden bespaard. Zo zorgen thermisch isolerende ramen niet alleen voor energie- en kostenbesparingen voor huiseigenaren, maar leveren zij ook een belangrijke bijdrage aan de milieu- en klimaatbescherming. Zo vang je dus twee vliegen in één klap. Neem gerust contact op met de professionals van Schipper Ede voor een advies op maat.

Meer tips? Kijk hier.