Stijlvolle wanddecoratie

Kan jouw interieur wel wat aankleding gebruiken? Mis je misschien sfeer in huis en een persoonlijke touch? Met wat leuke accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak kan je de boel gezellig aankleden. Vergeet ook vooral je muren niet. Kale en lege muren kunnen nogal ongezellig en onpersoonlijk ogen. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen met mooie wanddecoratie. Van fototegels tot plantenhangers, hier zullen we je een aantal tips geven waarmee je in een handomdraai gezelligheid en sfeer in je interieur brengt.

Ga voor persoonlijke foto’s

Het meest uniek is het natuurlijk als je jouw eigen favoriete foto’s aan je muur hangt. Je mooiste vakantiekiekjes, foto’s van je kinderen of misschien je huisdier. Door te kiezen voor je eigen foto’s geef je jouw interieur iets persoonlijks.  Iets dat niemand anders heeft. Er zijn verschillende manieren om je lievelingsfoto’s aan de muur te hangen. Natuurlijk kan je de foto’s laten afdrukken op het gewenste formaat en in een lijst aan de muur hangen. Maar er zijn tegenwoordig ook veel specialere manieren om foto’s af te laten drukken. Zo kan je bijvoorbeeld een fotocollage maken waarbij je kan kiezen uit allerlei vormen en materialen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Modulari voor leuke inspiratie.

Echte kunst

Ook een heel persoonlijk en uniek iets voor aan de muur is natuurlijk echte kunst. Of dat nou van een gerenommeerd kunstenaar is of een mooi schilderwerk gemaakt door je eigen kind. Ook kunst is iets wat je helemaal zelf kan uitzoeken geheel naar jouw eigen smaak. En wist je dat je voor een echt kunstwerk aan de muur helemaal geen gevulde bankrekening hoeft te hebben? In bijna iedere gemeente in Nederland zit namelijk een artotheek waar je voor een kleine bijdrage tijdelijk een kunstwerk in je huis mag hangen. Een soort bibliotheek dus, maar dan voor kunst.

Accessoires voor aan de muur

Ook zijn er veel andere dingen te verzinnen die jouw muren kunnen aankleden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie wandlamp, spiegels of een wandkleed? De mogelijkheden zijn eindeloos en voor iedere interieurstijl en voor ieders smaak zijn er mooie wand accessoires te verzinnen. Hou je van groen in huis? Kijk dan eens naar plantenbakken die je aan de muur bevestigt. In plantenbakken aan de muur kan je allerlei mooie hangplanten doen om een heus urban jungle effect te creëren.