Tijd voor een nieuwe badkamer?

Is jouw badkamer wel toe aan een opfrisbeurt? Het verbouwen van een badkamer kan behoorlijk overweldigend zijn. Zoveel mogelijkheden en keuzes . Ga je voor een ligbad of alleen een douche? Welke materialen kan je het beste gebruiken? En wat is nou een mooie tijdloze kleur?
Wij helpen je graag verder met wat tips

Lekker badderen

Er is niks lekkerder dan na een lange werkdag even lekker tot jezelf komen in een ligbad. Deur op slot, muziekje aan en even lekker helemaal niks. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende ligbaden te koop. Van standaard ligbaden tot moderne vrijstaande baden.
Een ligbad is niet alleen heel fijn om zelf tot rust te komen, ook als je (kleine) kinderen hebt is het ideaal.

Inloopdouche

De tijd van douchecabines met verhoogde douchebak en glazen wanden is wel een beetje voorbij. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een inloopdouche. Het is een stuk comfortabeler dan zo’n krappe cabine en door het strakkere ontwerp ook een stuk makkelijker schoon te houden. Want zeg nou zelf; niemand vind het leuk om zo’n douchebak schoon te schrobben toch?

Badkamermeubel

In plaats van een losse wasbak aan de muur kan je overwegen om een badkamermeubel te kiezen.
Ideaal als opbergruimte voor je handdoeken en toiletartikelen. Badkamermeubels zijn er in veel verschillende afmetingen en stijlen. Welke je het beste kan kiezen hangt helemaal af van de grootte van je badkamer en de hoeveelheid spullen die opgeborgen moeten worden.

Tegels

Er zijn ontzettend veel verschillende badkamertegels te kiezen. Grote tegels, kleine tegels. Glanzend of mat. Met of zonder reliëf. Wat jij het beste kan kiezen hangt voornamelijk af van je smaak. Maar denk ook aan onderhoud. Woon je in een omgeving met kalkrijk water? Overweeg dan om tegels te kiezen die makkelijk schoon te maken zijn.

Heb je een kleine badkamer? Neem dan een zo licht mogelijke kleur voor de muren en vloer. Hoe donkerder de tegels, hoe kleiner de badkamer vaak lijkt

Accessoires

Met mooie accessoires maak je je badkamer helemaal eigen en af. Van badmatten tot zeeppompjes, er is van alles te koop in verschillende kleuren en stijlen. Wil je je badkamer een extra finishing touch geven? Zet dan wat mooie planten neer. Veel kamerplanten doen het uitstekend in het vochtige klimaat in je badkamer.