Woontips voor de veiligheid van je hond of kat

28 december 2022
WonenCadeaus voor binnen

In huis wil je natuurlijk dat iedereen van alle mogelijke veiligheid kan genieten. Dit geldt ook voor je trouwe viervoeter of je spinnende kat. Maar hoe zorg je er nou voor dat je huis zo diervriendelijk mogelijk is? Naast de oogdruppels kat weet je waarschijnlijk niet wat je moet zoeken. In dit artikel vertellen we je de beste tips om de veiligheid van je hond of kat te garanderen!

Let goed op de planten

Planten staan natuurlijk erg mooi in je huis, maar wist je dat sommigen planten ook gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdier? Waarschijnlijk nog niet. Diverse planten zijn namelijk erg giftig en sommige planten trekken beestjes aan, waar je huisdier erg jeuk van krijgt. Klachten als jeuk zijn relatief makkelijk op te lossen met spullen van Traumapet, maar giftigheid kan gevaarlijk zijn. Neem daarom bijvoorbeeld geen dieffenbachia in huis. Vraag aan je planten specialist welke planten geschikt zijn voor je huis.

Vuur is zeer gevaarlijk

In de koude wintermaanden heb je vaak behoefte om de kaarsjes of het haardvuur lekker aan te zetten. Toch kan dit erg gevaarlijk zijn voor je huisdier. Zeker bij katten, die overal langs willen kruipen, is het goed opletten. Blijf daarom altijd in de buurt van de kaarsen wanneer je deze aanzet. Je kunt een afscherming kopen voor je haardvuur, zodat je huisdier er niet makkelijk bij kan. 

Breekbaar is een no-go

Als je een huisdier hebt, herken je vast wel een aantal speelse buien. Dit kan er nogal wild aan toe gaan. Laat daarom absoluut geen breekbare voorwerpen op dat ene wiebelige tafeltje staan. Ga het liefst voor robuuste decoratie en zorg dat alle meubelstukken op vier poten blijven staan. Het is makkelijk om hang- of wandlampen te installeren in plaats van staande lampen. Staande lampen zijn namelijk vaak gedoemd om om te vallen. Niet erg handig met de gevaarlijke elektriciteit. Let dus bij het veilig maken van je huis op de planten die je uitkiest, zorg dat je altijd in de buurt blijft van vuur, en neem geen breekbare of wiebelige spullen in huis. Op deze manier is je woning huisdier proof!