Tips om je huis in te richten voor kerst

9 december 2022
WonenCadeaus voor binnen

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle mogelijkheden die er zijn om je huis te versieren voor kerst.  Je wilt je huis er mooi en feestelijk uit laten zien. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over het eindresultaat, en dat het er misschien niet zo feestelijk uit gaan zien als wat je had voorgesteld. Het is niet nodig om te ambitieus te zijn of alles vanaf het begin perfect te maken. Richt je in plaats daarvan op het creëren van een warme sfeer voor jezelf en de mensen om je heen. Een eenvoudige manier om dit te doen is door kerstdecoratie van ZUS&IK toe te voegen. Lees er hier meer over!

Kies voor kerstboomkaarsen

Een kerstboom kaars is een geweldige manier om het binnen gezellig te maken. Ze zijn er in verschillende kleuren en vormen. Kaarslicht is natuurlijk een heel gezellige soort licht, en geeft ook nog eens warmte af. Je kunt deze kaarsen combineren met kerstkransen of andere soorten kerstdecoratie. Wanneer je je tafel gaat dekken voor het kerstdiner, kun je een kerstkrans maken met een aantal kerstboom kaarsen erin. Dit zorgt gegarandeerd voor een gezellige kerstsfeer.

Minder is meer

Onthoud dat je in deze tijd van het jaar niet hoeft te overdrijven met versieringen om indruk te maken. Versier gewoon de plaatsen in je huis waar jij, je gezin en ander bezoek het meeste zullen zijn. Je kunt daar een of twee grote stukken neerzetten om het gezellig te maken. Kies bijvoorbeeld voor een grote kerstboom in de woonkamer, en voor een kerstslinger in de eetkamer. Je kunt deze slinger ook rond de openhaard hangen, samen met wat kerstsokken. Maak het niet te druk, maar wel gezellig!

Kies een kleurenschema

Wanneer je een thema kiest voor je decoraties ziet het geheel er een stuk beter uit. Je kunt iedere kamer met elkaar verbinden door overal een stukje kerstdecoratie toe te voegen. Het gebruik van zilver en goud om dingen neutraal te houden, werkt met elk kleurenschema. Deze kleuren zijn ook tijdloos, dus je zult er minder snel op uitgekeken raken. De kleuren groen, rood, zilver en goud zijn natuurlijk de klassieke kleuren voor kerst. Sommige mensen willen iets nieuws en moderns doen, en kiezen daarom bijvoorbeeld voor een witte kerstboom, en roze kerstverlichting. Dus, ben jij meer een klassiek iemand of wil je eens wat nieuws proberen? De keuze is aan jou!

Kies kerstverlichting van goede kwaliteit

Je hebt tegenwoordig kerstverlichting voor binnen en buiten. Kies daarom de juiste verlichting. Kerstverlichting voor buiten moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Hang dus geen kerstverlichting van binnen, buiten op! Daarnaast zijn er diverse soorten verlichting, zoals netverlichting. Dit is een net van lampjes die je over je struik kunt leggen. Je kunt ook kiezen voor ijspegel lampen of gevelverlichting. Het is maar net wat jij wilt en hoeveel je wilt verlichting. Met de bovenstaande tips heb je in ieder geval al een goed startpunt om je huis dit jaar in de kerstsfeer te zetten!