Wat heb je allemaal nodig voor jouw vijver?

10 november 2022
TuinierenCadeaus voor buiten

Mis je de zonnige dagen? Nu het bijna winter is, loop je inmiddels ingepakt het huis uit. Het wordt elke dag een stuk kouder en soms wil je niets anders dan thuis zitten en warm blijven tussen de dikke dekens. Echter, je kunt alvast beginnen met het plannen van het levendig maken van de tuin, aangezien de tuin er in de winter ontzettend saai uit kan zien. Om in het voorjaar een stukje natuur toe te voegen in de tuin, is er niets beters dan het aanleggen van een vijver. Hiermee kun je helemaal tot rust komen in je eigen tuin. Bij het aanleggen van de tuin, hoort natuurlijk ook onderhoud. Zo heb je een vijverfilter nodig om schadelijke stoffen in het water om te zetten in minder schadelijke stoffen. Meer weten wat je allemaal nodig hebt voor je vijver? In dit artikel lees je hier meer over. 

Hoe maak je een plan?

Het is aan te raden eerst na te denken over welke vijver je in je tuin wilt laten aanleggen en dat op papier te zetten. Wil je een verhoogd vijver of liever een vijver die gemaakt is uit planten en stenen? Ten tweede, je zult moeten bepalen hoe groot de vijver moet zijn en waar deze wordt geplaatst. Het is belangrijk dat de tuin wordt geplaatst waar er genoeg zonlicht valt. Dit bevordert namelijk de groei van planten. Wanneer je het lastig vindt om met een specifieke plan te komen, kun je ook een gesprek aangaan met een expertise in het vakgebied. Zodra je een beeld hebt hoe de vijver eruit zal zien, kun je gerichter plannen wat je daarvoor nodig hebt. 

Wat heb je nodig?

Voor het aanleg en onderhouden van je vijver zul je een aantal vijverbenodigdheden nodig hebben, zoals: vijverfolie, vijverpomp en vijverfilter. Met vijverfolie kun je tegen wortelgroei tegengaan en lekkages voorkomen. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie in de vijver. Een waterpomp kan ook gebruikt als wateraanvoer in een vijverfilter. Een vijverfilter zet schadelijke afvalstoffen in het water om in minder schadelijke stoffen. Hiermee zorg je ervoor dat je vijver langer gezond blijft en het water helder wordt gehouden.

Kortom, het plaatsen van een vijver in de tuin voor het voorjaar zorgt voor een rustgevende look. Om een vijver te kunnen plaatsen, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken, zoals het aanleg en de onderhoud ervan.