Tips voor een gezellige voortuin

De voortuin is vaak een vergeten plek bij het huis. Je loopt er snel doorheen en kijkt niet echt naar de uitstraling van de tuin. Het pad naar de voordeur is vaak betegeld en daaromheen gebeurt niet veel. Terwijl de voortuin juist de eerste indruk geeft van het huis! Hoe fijn zou het zijn om iedere dag door een mooie voortuin te lopen? Lees snel deze tips voor een gezellige voortuin!

1. Lekker groen

Een tuin met veel planten straalt gezelligheid uit, dus ga voor een sfeervolle voortuin vooral aan de slag met planten, bloemen en struiken. Je kunt kiezen uit planten met veel of weinig kleur, planten die veel of weinig onderhoud vergen, enzovoorts. Afwisseling werkt vaak het best: in soort, kleur en hoogte.

2. Plant een boom

Als je echt uit wilt pakken, kun je zelfs een boom planten in de voortuin. Bomen geven sfeer, trekken vogeltjes aan en zorgen doorgaans voor een beetje privacy in huis. Bomen zijn geschikt voor in iedere tuin, of je nu een grote of kleine voortuin hebt. Bomen groeien immers voornamelijk in de hoogte. Let er bij het planten wel op dat je met de boom niet de lichtinval in de woning beperkt.

3. Voor de luilakken

Wil jij wel een gezellige voortuin, maar heb je geen zin om wekelijks in met je vingers in de aarde te moeten wroeten? Een strakke, onderhoudsarme voortuin kan gelukkig ook harstikke sfeervol zijn. Wissel af met tegels, grind of boomschors en enkele grote plantenbakken met onderhoudsvriendelijke planten. Zo heb je toch een groene, gezellige tuin, zonder al teveel gedoe.

4. Zonaanbidden

Als je de gelukkige bezitter bent van zowel een ruime voor- als achtertuin, betekent dit dat je de gehele dag van de zon (of juist de schaduw) kunt genieten. De voortuin is een uitstekende plek om op een tuinbank teak wat zonnestralen op de kunnen vangen. Strijk er in de ochtend neer met een lekker bakje koffie of ’s avonds met een glas wijn, want in een gezellige voortuin wil je op ieder moment van de dag wel zijn!