Leuke DIY’s met Epoxy

29 december 2021
TipsCadeaus voor binnen

Heb je recent nog op Pinterest of Instagram gekeken? Want dan zul je veel epoxy projecten zijn tegengekomen. Van sieraden tot schilderijen, het kan allemaal gemaakt worden van epoxy. Dit is een soort kunsthars die vloeibaar gebruikt kan worden en daarna uithardt. Het is volledig veilig en een bewezen handige stof voor allerlei thuis projecten.

Epoxy

Tafel

Een tafel geheel van epoxy gemaakt is niet erg gebruikelijk, vaak wordt er een deel van epoxy gemaakt, of een laag epoxy overheen gegoten die dan vooral dient als bescherming. Je kunt tientallen filmpjes vinden over hoe je het beste te werk kan gaan, maar vaak is het een langdurig klusje en er is een garantie dat het er ook echt mooi uit zal zien. Als je toch graag een epoxy tafel hebt, is er ook de mogelijkheid om ergens een epoxy tafel op maat en gepersonaliseerd te laten maken.

Sieraden

Als je liever met een wat kleiner project begint, is sieraden een ideale start. Wat het vaakst gedaan wordt zijn epoxy oorbellen. Deze zijn redelijk simpel te maken, het enige wat je nodig hebt is wat nikkelvrij metaal, eventueel verguld, en natuurlijk epoxy. Naar voorkeur kun je ook nog wat kleine bloemetjes of bladeren verzamelen. Je vormt dan het metaal dan in een ronde, waardoor je een cirkel krijgt waar je de epoxy in kunt gieten. Je kunt op een vergelijkbare manier hangertjes voor een ketting maken of ringen. 

Onderzetters

Dit is misschien wel het makkelijkste om te maken met epoxy. Het enige wat je nodig hebt is een vorm waarom je de epoxy kan gieten. Als je dit hebt kun je de onderzetters op allerlei manieren een persoonlijke tint geven. Je kunt bijvoorbeeld je epoxy een kleur geven, of verschillende kleuren en je kunt ook dingen zoals bloemen of glitter toevoegen aan de epoxy. Deze zelfgemaakte onderzetters zullen je woonkamer er stijlvol en creatief uit laten zien en het brengt een leuk gespreksonderwerp naar voren om het ijs te breken. 

Asbakken

De meeste asbakken die verkocht worden zijn niet zo stijlvol. Daarom is het misschien een idee om er zelf een te maken. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de onderzetters, zolang je een vorm hebt, kun je aan de slag. Een mooie asbak helpt misschien zelfs bij het stimuleren van het gebruik ervan en dat betekent minder opruimen voor jou na een feestje in je woning.