Tips voor een passende traplift

19 augustus 2022
WonenCadeaus voor binnen

Er moet een traplift komen in huis en jullie willen dat deze zo min mogelijk de aandacht trekt. Hoe zorg je ervoor dat de traplift opgaat in het met zorg samengestelde interieur? We zetten de mogelijkheden voor jullie op een rij.

Wees gerust; de traplift van tegenwoordig lijkt in niets meer op de enorme gevaartes van pakweg dertig jaar geleden. In de trapliftenbranche is volop geïnnoveerd. Die ontwikkeling heeft geleid tot veel compactere, fraaier vormgegeven stoelliften. Het moet wel heel gek lopen wil er niets passends zijn voor in jullie woning. Welke keuzes zijn er om het helemaal naar jullie smaak te maken?

Modellen trapliften

Er zijn inmiddels tal van trapliftmodellen te krijgen. Wat ze gemeen hebben is hun strakke, moderne design. Een rechte trap of juist één met bochten, montage aan de binnenzijde of buitenzijde: in principe past op iedere trap een traplift. De situatie in jullie huis is bepalend, samen met jullie persoonlijke wensen. Wanneer de traplift niet wordt gebruikt kan deze worden ingeklapt. Zo valt de traplift bijna niet op en neemt hij weinig ruimte in. Indien de ruimte er is in huis, is het aanbrengen van een parkeerbocht een optie. Zo staat de stoel uit het zicht op het moment dat deze niet wordt gebruikt. 

De stoelbekleding is verkrijgbaar in diverse kleuren, passend bij de kleuren in de trapomgeving. Gaan jullie voor rood of blauw? Of toch zandkleurig? Een traplift rijdt over een rail naar boven en beneden. Een enkele rail is tegenwoordig de standaard. De dunste enkele rail ter wereld meet slechts zes centimeter in doorsnede. De standaardkleur voor de rail is crème wit, maar ook daarin zijn volop keuzemogelijkheden. Een traplift is een echt maatwerkproduct.

Traplift buiten

Binnen is één, maar is er voor buiten ook een oplossing te bedenken? Hoe zorgen we dat onze prachtige tuin voor ons allemaal toegankelijk blijft? Ook op buitentrappen is een traplift op maat te installeren. In de fabriek wordt de traplift voor buiten weerbestendig gemaakt. Dat gebeurt vooral door ‘m te galvaniseren: het aanbrengen van een extra beschermend laagje. Een weerbestendige hoes doet de rest. Voor buiten zijn dezelfde typen trapliften te koop als voor binnen.