Tips voor het fijnste dekbed voor warme zomernachten

11 september 2020
TipsCadeaus voor binnen

Na een lange, warme zomerdag lig je heerlijk in bed. Je bent moe maar kunt niet slapen. Onder je dekbed heb je het te warm, maar zonder dekbed ligt ook niet prettig. Als je dit herkent is het tijd om een zomerdekbed aan te schaffen. Maar waar moet je opletten bij het aanschaffen van zo’n dekbed?

Boek op bed

Het perfecte dekbed

Let op de dikte

Als je het onder je huidige dekbed te warm hebt tijdens warmere nachten, heb je hoogstwaarschijnlijk een dekbed met een te hoge warmteklasse op je bed liggen. Dekbedden worden ingedeeld in klassen 1 t/m 4. Dekbedden in klasse 1 zijn het warmste, en dus geschikt voor de winter. Dekbedden in klasse 4 zijn een stuk dunner en dus prima voor die warme zomernachten.

Wil je een los dekbed of een vierseizoenendekbed?

Je kunt speciaal voor de zomer een dekbed in klasse 4 kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een 4-seizoenen dekbed aan te schaffen. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee losse dekbedden, die samen te combineren zijn. Het ene dekbed zal klasse 3 hebben en is perfect voor de herfst en de winter. Het andere dekbed is klasse 4. Combineer deze twee en je krijgt een klasse 1 dekbed, voor die koude winternachten. Overweeg dus of jouw winterdekbed ook aan vervanging toe is of niet.

Materiaalkeuze

Voor je dekbed heb je de keuze uit verschillende materialen. Bij een dun dekbed denk je misschien al snel aan katoen en dat is zeker een goede optie. Katoen is licht en ademt uitstekend en er zijn veel dekbedden van dit materiaal gemaakt. Ook synthetische dekbedden zie je veel. Een nadeel van synthetische materialen is dat deze minder goed ademen. Voordeel is wel weer dat het materiaal goed te wassen is. Na een nacht zweten gooi je het dus makkelijk even in de was. Ook natuurlijke materialen, zoals wol en dons zijn bruikbaar voor dekbedden. Wol voelt wel wat zwaarder, maar neemt vocht erg goed op. Dons ventileert erg goed en is daardoor ook geschikt voor in de zomer. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?