Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

De gemiddelde kinderkamer in Nederlandse woningen is vaak niet al te groot. Geen probleem als de kinderen nog klein zijn en je genoeg hebt aan een wiegje of ledikant, een commode en een kleine kledingkast, maar naarmate je kinderen groeien groeit ook de hoeveelheid spullen die je in zo’n kamer kwijt moet. Het is best een uidaging om zo’n kleine kinderkamer praktisch en gezellig in te richten. Daarom geven wij je hier wat tips:

Ga de hoogte in

Bij een kamer met een klein vloeroppervlak kan je natuurlijk altijd de hoogte in gaan. Zodra je kind wat ouder wordt zijn hoogslaper bedden de perfecte oplossing. Onder de hoogslaper kan je bijvoorbeeld een bureau neerzetten  waar je kind huiswerk kan maken en kan gamen op de spelcomputer.
Ook zijn er hoogslaper bedden te koop waar al een bureau en opbergkast in geïntegreerd zijn. Helemaal handig!

Moeten er twee kinderen op dezelfde kamer slapen? Kies dan voor een stapelbed.

Lichte kleuren

Het is het beste om te kiezen voor een licht en rustig kleurenpalet. Het is misschien verleidelijk om lekker los te gaan met felle kleuren en drukke prints, maar vaak zal dat de ruimte alleen maar kleiner doen lijken. Het beste kan je ervoor kiezen om de vloer en muren zo licht  en rustig mogelijk te houden. Met leuke accessoires kan je dan altijd wat kleur en gezelligheid aanbrengen. Heel handig ook als de smaak van je kind regelmatig verandert (en geloof me, dat gaat gebeuren) Het is makkelijker om een nieuw dekbedovertrek te kopen dan om de muren opnieuw te behangen.

Handige opbergers

Maar waar laat je al dat speelgoed en die kleding? Gelukkig zijn er heel wat handige opbergers te koop. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor multifunctionele meubels. Denk hierbij aan een poef of hocker met opbergruimte. Of een bankje waarin je speelgoed kwijt kan.
Een kleine kamer oogt al snel nog kleiner als het rommelig is.
Een niet te diepe hoge kast is ideaal voor het opbergen van kleding en boeken. Dichte dozen en bakken waarin het speelgoed makkelijk en snel kan worden opgeborgen maken het rustiger voor het oog.

Logees

Krijgt je kind regelmatig logees over de vloer en heb je geen idee waar je het logeerbed moet laten?
Dan is een 1-zits slaapbankje een ideale oplossing. Overdag is het een lekkere luie stoel en in een handomdraai tover je hem om tot een eenpersoons logeerbed.

bron: Emob