Teak loungesets

Denk je erover na om een teak loungeset aan te schaffen? Dan heb je een goede keus gemaakt. Een teak loungeset heeft een prachtige rustieke uitstraling en is erg duurzaam. Teak hout is daarom immens populair materiaal voor teak loungesets.

Wat is de kracht van teak loungesets?

Teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis, die voornamelijk groeit in Zuidoost-Azië. Het beste teakhout wordt gevonden in de binnenste delen van de boom als deze ongeveer 30 jaar oud is. Teakhout is uitermate sterk en ‘werkt’ nauwelijks. Een andere zeer aantrekkelijke eigenschap is dat het hout veel olie en hars bevat, wat als een natuurlijke beschermlaag werkt. Teak is dan ook ongevoelig voor de invloed van bijvoorbeeld (zee)water. Niet verwonderlijk dus dat teak loungesets erg gewild zijn. De kwaliteit van het teakhout vertaalt zich eenvoudig naar de kwaliteit van de loungeset.

Kleven er nog nadelen aan een teak loungeset?

Wie een teak loungeset heeft, doet er goed aan om het hout minimaal eenmaal per jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven. Op zich is dat geen ‘rocket science’, maar u moet er wel even tijd voor vrijmaken. Maak eerst het teak schoon met een teakhout schoonmaakmiddel of een sopje van water met soda of groene zeep. Gebruik bij het reinigen van nieuwe teak loungesets altijd een zachte borstel, zodat u de natuurlijke beschermlaag van het teak niet verwijdert. Bij oudere teak loungesets is deze laag waarschijnlijk niet meer aanwezig en kunt u een hardere borstel gebruiken.

Mix & match

Teakhout is perfect materiaal voor een mix & match met andere materialen om een teak loungeset mee samen te stellen. Loungetafels met teakhouten bladen met een RVS of aluminium onderstel zijn een bekend voorbeeld, maar ook elementen als teak platforms en teak parasolframes zien we vaak terug bij teak loungesets.

Welke soorten teak loungesets zijn er?

De bekendste teak loungesets zijn de loungesets met teak platforms en teak salontafels. Meestal zijn dit hoekbanken die zijn opgebouwd uit een hoekbank en twee eindelementen met teak platformeinde. Maar natuurlijk zijn er ook teak ‘stoel-bank-tafel’ loungesets, waarbij de teak elementen verdeeld worden over de verschillende onderdelen. Wie helemaal dol is op teak gaat natuurlijk voor een volledig teakhouten loungeset, uiteraard aangevuld met zachte kussens, want al te lang zitten op een teak loungeset zonder kussens is natuurlijk niet comfortabel.

Vind de snel de juiste teak loungeset bij Latour Tuinmeubelen

De mooiste teak loungesets vindt u bij Latour Tuinmeubelen. Zij bieden een breed assortiment teak loungesets tegen zeer lage prijzen. En met een minimale garantie van 3 jaar en gratis levering binnen Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) weet u dat het met onze service meer dan goed zit!