Tips voor het kiezen van de juiste loungeset

Wanneer je het woord loungeset hoort, denk je vast direct aan een comfortabele zitplaats op het strand of op het terras van een restaurant. Heb je inmiddels al ontdekt dat mensen steeds vaker een loungeset kopen om in hun eigen tuin te plaatsen? Wanneer jij dat ook wel ziet zitten, weet dan dat dat dit een hele goede investering kan zijn. Als je tenminste weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe loungeset. Wil je zeker weten dat je de juiste koopt? Wij geven je een aantal tips die je daarbij helpen. Zo is het haast niet mogelijk om de plank mis te slaan. Lees maar mee!

tips kiezen loungeset

Praktische keuzes die je moet maken

Hoewel het idee van een eigen loungeset heel leuk is, moeten er eerst een aantal praktische keuzes gemaakt worden voor het zover is. Heb je de afmetingen van je tuin, balkon of dakterras al opgemeten? Zo weet je in elk geval zeker dat een nieuwe loungeset daar zal passen. En voor welk materiaal kies je? Ga je voor kunststof, wat gemakkelijk schoon te maken is maar wel minder stevig blijft staan? Of wil je een mooi houten meubel dat wel tegen een stootje kan? 

Lekker zitten is ook belangrijk!

Maar laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. En lekker zitten is net zo belangrijk. Kies daarom een loungeset met de juiste zithoogte, eventuele leuningen en fijne loungekussens. Zeker wanneer je rugklachten hebt is het belangrijk dat je eerst gaat proef zitten. Een loungeset kan nog zo mooi zijn, maar als hij niet lekker zit ga je er waarschijnlijk niet vaak gebruik van maken. En dat is zonde, want het is een prijzige aankoop. Maak dan ook geen overhaaste beslissingen. Bezoek een aantal winkels om te zien wat de mogelijkheden zijn en test direct even hoe de verschillende modellen en kussens zitten.

En hoe zit het met het onderhoud?

Steek jij je handen graag uit de mouwen en ben je niet vies van een regelmatige schoonmaakbeurt voor je nieuwe loungeset? Dan zijn de mogelijkheden vrij uiteenlopend. Doe je liever zo min mogelijk aan het onderhoud en vind je het afnemen van de loungeset met een vochtige doek eigenlijk wel voldoende? Kunststof is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. En wat dacht je van kussens met een waterafstotende laag? In dat geval is het niet dat de loungeset soms wat regenspetters moet doorstaan of wanneer iemand er per ongeluk drinken op laat vallen. Gaat het harder regenen, berg de kussens dan goed op. Of koop een beschermhoes die daar tegen bestand is.

Direct op zoek gaan naar een loungeset die bij je tuin past? Op Loungeset.nl vind je een uitgebreid assortiment loungesets van topkwaliteit!